Därför får kungafamiljen jubla – nya glädjebeskedet efter långa väntan

Efter den långa väntan – här är nyheten som kungafamiljen förmodligen väntat på!
Hovet berättar nu mer om planerna.

Coronapandemin har inneburit att hela befolkningen har fått ställa om sina liv efter rådande restriktioner.

Så även kungafamiljen.

Under pandemin har även kungaparet fått ställa in resor och i stället fått befinna sig framför datorskärmen för att hålla tal, delta i konferenser och dylikt. Dessutom tvingades kungafamiljen isär – prinsessan Madeleine lever med sin familj i Florida och i över ett års tid kunde de inte ses på grund av alla restriktioner.

Men under sommaren återvände Madeleine till Sverige med hela sin familj! Det blev en riktig kusinsommar för barnen, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne när de fick umgås med de andra barnen.

Hela kungafamiljen samlades åter på Öland i somras och det blev förstås ett kärt återseende för alla!

Nu har Madeleine, Chris O’Neill och barnen landat på amerikansk mark igen. Samtidigt som kungafamiljen hemma i Sverige kan ställa in sig på höstens åtaganden.

I programmet återfinns bland annat ett uppdrag som kungaparet och kronprinsessparet inte varit vana vid under det senaste ett och ett halvt åren. Enligt Svensk damtidning väntas kungen nämligen bjuda in till kunglig galamiddag på Stockholms slott igen – redan nästa vecka.

Kungaparet välkomnar till middag på slottet

Det är första gången sedan 11 december 2019 som kungen bjuder in till middag på slottet – då handlade det om den traditionsenliga middagen för nobelpristagarna dagen efter banketten i Stockholms stadshus. Det var enligt tidningen den senaste middagen på slottet sedan pandemins utbrott, och då såg det ut så här:

STOCKHOLM 20191211 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott. Foto: Christine Olsson / TT

Nu – eller snarare den 7 september – får kungen åter byta om till frack och välkomna ett mindre antal gäster till slottet på middag. Det handlar om ett statsbesök från Tyskland där kungen och drottningen står värdar.

”Syftet med statsbesöket är att främja de redan goda svensk-tyska relationerna och ytterligare stärka långsiktiga politiska, ekonomiska, samhälleliga och kulturella förbindelser. Besöket syftar också till att stimulera fördjupade samarbeten inom bland annat klimat, energi och digitalisering, med fokus på innovativa och hållbara lösningar”, skriver hovet på sin hemsida och fortsätter:

”Statsbesöket genomförs under former anpassade efter den pågående pandemin och i enlighet med rådande restriktioner”.

Kungaparet tar emot presidentparet på tisdagen i nästa vecka och på kvällen bjuder de in till middag på slottet.

”Med anledning av pandemin genomförs middagen i ett anpassat mindre format”, skrivet hovet.

Det väntas bland annat högtidlig välkomstceremoni på inre borggården, men även besök på Utrikesdepartementet och Tyska skolan i Stockholm, innan presidentparet far vidare till Kiruna senare under veckan.

STOCKHOLM 20191211 Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf kommer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott – detta var senaste gången kungaparet höll galamiddag på slottet före pandemin. Foto: Christine Olsson / TT

Härliga nyheter för kungaparet! Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.