Därför har Prins Harry och Meghan Markle slutat hålla varandra i handen

En av de otvivelaktiga fördelarna som nygift är att du blir så fnittrig att du inte kan hålla dig ifrån att uttrycka kärleken offentligt, och ingen kan säga någonting om det.

Men den regeln är inte applicerbar när du är en brittisk kunglighet, tydligen. Prins Harry och Meghan Markle kan njuta av sina första månader som ett officiellt par, efter ceremonin i St George’s Chapel, Windsor den 19 maj, men offentliga kärleksförklaringar hålls till ett minimum.

Enligt en etikettexpert som brittiska Daily Mail har pratat med finns det en anledning bakom principen om handhållande, och hon menar också att fansen inte kan förvänta sig att det blir särskilt mycket handhållande i framtiden.

Etikettexperten William Manson berättar för Daily Mail att, som ett resultat av den kungliga titeln, skulle det inte vara professionellt för Harry och Meghan att bli sedda i offentligheten hållandes händer alltför ofta.

Kan vara accepterat – ibland

”Prins Harry har förmodligen känt ett mindre behov av att hålla Meghans hand då hon verkar mycket självsäker och trygg i sin roll”, säger Manson och fortsätter.

”Offentliga kärleksförklaringar, som att hålla varandra i handen, kan vara accepterat i privata situationer, men när Harry och Meghan är ute på officiella uppdrag och dylikt anses det inte vara professionellt beteende.”

Harry and Meghan

Posted by Diana, Princess of Wales 1961-1997 on Monday, 21 May 2018

Inte hugget i sten

Det är viktigt att poängtera att det inte finns några regler som är huggna i sten. Brittiska kungligheter får bete sig hur man vill – så länge man följer de oskrivna regler, det vill säga.

”Det finns ingen officiell regel som behandlar hur man ska hålla varandra i handen”, bekräftar Manson för Daily Mail.

Prins Harry, Meghan Markle, bröllop.
Foto: Youtube.

Tycker du att de borde vara tillåtna att demonstrera sin kärlek på samma sätt som alla andra? Tryck då på dela-knappen här nedanför och visa att du stöttar Prins Harry och Meghan!