Foto: Heiko Junge/NTB/TT & Mikael Fritzon/TT

Därför nobbade Madeleine och Chris O’Neill kungliga bröllopet – när Märtha Louise gifte sig med Shaman Durek

I helgen vankades kunglig bröllopsyra i Norge.
Delar av den svenska kungafamiljen fanns på plats – men inte prinsessan Madeleine och Chris O’Neill, skriver Expressen.

Så fick prinsessan Märtha Louise av Norge sin Durek Verrett, den självutnämnde shamanen från USA. På lördagen blev paret äkta makar när de vigdes i Geiranger i västra Norge.

– Det var så rörande, det var så fint. Det var en helt fantastisk upplevelse, säger prinsessan Märtha Louise till NRK, uppger SVT.

”Grät så många gånger”

Totalt väntades uppemot 350 gäster till det påkostade bröllopet, vars bildrättigheter sålts till en internationell veckotidning vilket vållat viss uppmärksamhet i pressen.

– Jag grät så många gånger. Det var fenomenalt, säger Durek Verrett om ögonblicket då hans hustru fördes till altaret av sin äldsta dotter Maud Angelica Behn, uppger SVT.

På plats i Norge fanns kronprinsessan Victoria och prins Daniel som klev in på bröllopet som gäster tillsammans med prins Carl Philip och prinsessan Sofia från den svenska kungafamiljen.

Madeleine och Chris uteblev – hovets ord

Men några som inte dök upp var Victorias och Carl Philips syster, prinsessan Madeleine och hennes äkta make Chris O’Neill.

Paret som nyligen flyttat hem från USA till Sverige efter många år utomlands. Enligt veckotidningen Svensk damtidning ska Madeleine och Chris också ha fått en inbjudan till bröllopet. Men de syntes alltså inte till.

Nu ger hovet en kommentar till det hela – och det låter så här om varför Madeleine och Chris inte dök upp:

– Vi har meddelat vilka som deltar på dagens bröllop och det är de du nämnde och utöver det, eftersom det här är ett privat bröllop så kommenterar hovet inte det något mer, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren till Expressen.

Vi säger stort grattis till Märtha Louise och Shaman Durek!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev