Därför skapar Sofia just nu rubriker internationellt – nya bilderna sprids som en löpeld i världen

Foto: Anders Wiklund/TT

Här skapar prinsessan Sofia rubriker i världen.

Hennes engagemang i frågan lyfts nu fram även internationellt.

Nu sprids de nya bilderna från Stockholm som en löpeld.

I måndags avgjordes den storslagna finalen av Funkisfestivalen – Sveriges största musiktävling för personer med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom LSS.

På plats vid Waterfront i Stockholm fanns prinsessan Sofia. Hon var specialinbjuden gäst för att dela ut pris till vinnaren.

Det blev till slut Viktor Johansson från Uppsala som tog hem segern i sångtävlingen, med Tomas Ledin-låten ”Släpp hästarna fria”.

Han fick ta emot förstapriset ur prinsessan Sofias händer.

Artikeln fortsätter under bilden.

Totalt var det tolv bidrag som tävlade i sångfestivalen, ackompanjerade av en orkester.

Prinsessan Sofia togs emot av Ann Epstein, verksamhetsledare Funkisfestivalen, och Maria Fälth, ordförande, då hon anlände till Stockholm Waterfront på måndagen för de stora festligheterna.

Som nu också uppmärksammas internationellt!

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230619 Prinsessan Sofia tillsammans med Ann Epstein (tv), verksamhetsledare Funkisfestivalen, och Maria Fälth (th), ordförande, då hon anländer till Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront. Funkisfestivalen är en sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Foto: Anders Wiklund / TT

Det är brittiska stortidningen Daily Mail, med miljontals läsare, som skriver att Sofia ”kombinerade sin fantastiska klänning med en benvit clutchväska och en ljus bukett, i sitt lockiga hår”.

Under rubriken ”Hitta rätt ton! Prinsessan Sofia av Sverige tar vara på sommaren i en blommig klänning när hon deltar i musikfestival i Stockholm” rapporterar tidningen om Sofias engagemang i tävlingen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Anders Wiklund / TT

Den brittiska tabloiden tar också upp det faktum av prinsessan såg ut att stråla av glädje när hon mötte deltagarna.

”Hon kunde inte hålla tillbaka glädjen när hon poserade tillsammans med deltagarna för tävlingens final”, skriver Daily Mail.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230619 Prinsessan Sofia tillsammans med deltagarna då hon besöker Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront. Funkisfestivalen är en sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Foto: Anders Wiklund / TT

Så underbara bilder!

Dela gärna vidare inlägget och sprid sommarglädjen vidare.

Exit mobile version