Foto: TT/TV4

Därför stoppas Anders Pihlblad från att intervjua prinsessan Madeleine – nu kommer det fram

Nej, det blev ingen intervju med prinsessan Madeleine.
Nu förklarar Anders Pihlblad varför, skriver Svensk damtidning.

De kungliga tv-programmen duggar tätt nu.

Nyligen sändes SVT:s timslånga och traditionsfyllda årskrönika ”Året med kungafamiljen”, och snart väntar även ett nyinspelat porträtt av drottning Silvia.

Anledningen är förstås hennes stundande 80-årsdag, och programmet sänds just på bemärkelsedagen lördag 23 december. Det är rutinerade programledaren och producenten Pernilla Månsson-Colt, som faktiskt själv också fyller år samma dag, som har intervjuat drottningen för SVT:s räkning.

Anders Pihlblads nya kungasatsning – utanför Nyhetsmorgon

Även konkurrerande grannkanalen TV4 har laddat tablån med kungligt innehåll.

Lördag 30 december visas programmet ”Kungahuset 2023”, av journalisten Anders Pihlblad som till vardags annars syns i bland annat ”Nyhetsmorgon”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kronprinsessan Victoria och Anders Pihlblad i "Kungahuset 2023". Foto: TV4
Kronprinsessan Victoria och Anders Pihlblad i ”Kungahuset 2023”. Foto: TV4

Programledaren har mött kungafamiljen för exklusiva intervjuer.

– Vi får en inblick i ett späckat och intensivt år för kungafamiljen. Vi följer med kronprinsessan Victoria till Australien, Nya Zeeland och Georgien och med kungaparet på statsbesök i Estland. Vi är med när drottning Silvia utses till hedersmedborgare i Heidelberg. Dessutom berättar kungen personligt om sina 50 år på tronen, skriver kanalen i ett uttalande.

Arbetet med programmet har gett Pihlblad insikter om kungafamiljen.

– De har ju ett otroligt mycket mer intensivt schema än vad jag visste om. Kungen verkar ju göra nånting nästan varje dag, oavsett om det står i det officiella programmet eller inte, säger han till Svensk damtidning.

Därför intervjuas inte Madeleine

Pihlblad avslöjar samtidigt att kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet medverkar i programmet.

Men inte prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill. Orsaken till deras frånvaro i rutan är att de under året bott i Florida.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

– De programpunkter som prinsessan Madeleine hade var i USA och då åkte vi inte dit. De tillfällen som varit i Sverige har det inte funnits nånting, säger Anders Pihlblad till tidningen.

Snart väntas dock Madeleine flytta tillbaka till Sverige med familjen. Detta har hovet tidigare meddelat i en kommuniké.

Visst ser vi fram emot Anders Pihlblads nya program? Skriv gärna en kommentar, gilla och dela artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev