Därför syns inte Chris O’Neill med Madeleine – hovet bekräftar anledningen till frånvaron

Prinsessan Madeleine har firat semestern i Sverige.

Men maken Chris O’Neill har lyst med sin frånvaro.

Nu berättar hovet om anledningen, skriver Hänt.

Ljumna nätter, kvällsbad, midsommar och kräftskivor. Svensk sommar är verkligen en höjdpunkt för många.

Så även för prinsessan Madeleine. Som bekant bor prinsessan till vardags i USA med de tre barnen och maken Chris O’Neill, men somrarna tillbringar familjen ofta och gärna på svensk mark.

När familjen tidigare i somras anlände till Sverige, var de därmed också jublande glada. Det var första gången de satte fötterna på svensk mark sedan jul och nyår.

– Det är jättebra, vi är så glada. Vi ser framemot en lång sommar i Sverige, det är det bästa som finns. Vi har alla längtat efter att få komma hem till Sverige, så vi är väldigt glada över att vara på plats, sa prinsessan Madeleine i juni till Expressen.

Därför syns inte Chris O’Neill

Ett årligt inslag under semesterfirandet i Sverige är förstås kronprinsessan Victorias födelsedag och det traditionsenliga firandet på Öland.

I år saknades dock Chris O’Neill vid firandet, eftersom han då befann sig i USA några dagar för att arbeta.

Men även i övrigt har flera reagerat på att Chris O’Neill inte har synts till i media under sommarens besök i Sverige.

Nu berättar hovet om anledningen till varför. Nämligen att familjen har valt att hålla sitt svenska semesterfirande så privat som möjligt.

”Familjen har varit i Sverige för att träffa familj och vänner privat”, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

chris o'neill, prinsessan madeleine
Foto: Christine Olsson / TT

Tillbaka i USA

Det verkar med andra ord ha varit en härlig svensk sommar i goda vänners lag för prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och barnen.

Nu är dock semestern slut. Hovet har tidigare berättat att familjen vanligtvis brukar åka tillbaka till USA en bit in i augusti, ungefär vid skolstart.

Och i ett meddelande till Hänt, bekräftar nu hovets informationschef Margareta Thorgren att familjen har återvänt till USA och Florida.

Vi hoppas att ni har haft en härlig sommar i Sverige, Madeleine och Chris – vi hoppas att få se er snart igen!