Foto: TT

Därför umgås kungen privat med Leif GW Persson – sanningen bakom relationen

Leif GW Persson och kung Carl XVI Gustaf förenas i sitt gemensamma intresse.

Nu berättar författaren om deras privata relation.

– Jag tror att hans majestät har varit hos oss på Elghammar tre gånger, men totalt har jag nog jagat 20, 30, 40 gånger med honom, säger GW till Svensk damtidning.

Han är arbetargrabben från Gärdet i Stockholm som byggt ett mångmiljonimperium tack vare omåttliga författarframgångar.

Men en stor del av intäkterna skänker han till välgörenhet, bland annat till ett barnhem i Ukraina. Anledningen? GW menar att han inte behöver pengarna.

– Vafan, det är ju otillständigt. Det är klart jag ger bort pengarna då! sade GW tidigare i höstas till Di Weekend, uppger Expressen.

STOCKHOLM 20190925 Leif GW Persson, under TV4:s pressträff om höstens program på Cirkus i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT

Leif GW Persson rör sig uppe bland samhällets absolut största makthavare. Han har tidigare berättat om sina luncher med Sveriges statsminister. Nu öppnar han också upp om sin privata relation – till Sveriges regent, kung Carl XVI Gustaf.

Deckarkungen rör sig onekligen i de ”finare salongerna” men när det kommer till relationen till kung Carl XVI Gustaf handlar det om allt annat än just salonger.

I stället är det ute i jaktmarkerna som de mötts genom åren, berättar Leif GW Persson nu exklusivt.

– Han är ju gudfar till min hyresvärd d’Otrante, så det primära skälet är väl att han vill träffa sitt gudbarn. Om vi jagar så har vi sen lunch, man måste tänka på sånt också! Hans majestät är en mycket omdömesgill jägare. Lugn och sansad och så har han ju varit med några år, han började ju jaga när han inte var större än en tvärhand hög, säger Leif GW Persson till Svensk damtidning.

GW Persson konstaterar att kungen och han har jagat många gånger, och att Sveriges regent besökt honom några gånger.

SOLLIDEN 20200627 Kung Carl XVI Gustaf Idéträdgårdar 2020 på Gustaf V krocketplan i Sollidens slottspark på lördagen. Foto: Mikael Fritzon / TT

– Det är en ganska begränsad krets vi pratar om här så man springer på varandra hela tiden. Jag tror att hans majestät har varit hos oss på Elghammar tre gånger, men totalt har jag nog jagat 20, 30, 40 gånger med honom. Men då har det varit på andra ställen också. Ofta i närheten för mycket av de där aktiviteterna är ju på de sörmländska gårdarna.

Dela gärna vidare om du också uppskattar vår deckarkung Leif GW!