Därför växer oron för Chris O'Neill just nu
Chris O'Neill, Prinsessan Madeleine

Därför växer oron för Chris O’Neill just nu – varningen inför flytten till Sverige

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill och deras barn har njutit av sitt liv utomlands i flera år nu .

Snart går flyttlasset som kommer ta hela familjen de många mil tillbaka till Sverige där de ska sätta sig till ro i augusti.

Men även om det är många glada miner nu växer också en oro.

Nu lyfter journalisten och författaren Herman Lindqvist ett varningens finger kring den nya situationen, inte minst för prinsessans make Chris O’Neill.

– Ännu värre är det för Chris, säger han till Svensk dam.

I många år har familjen fått resa fram och tillbaka mellan Sverige och USA.

Sedan prinsessan Madeleine sa ja till sin älskade make Chris O´Neill den 8 juni 2013 har paret bott på andra sidan jorden.

Kenta Gustafsson: Från misären på Plattan till skandalen i schlagerfestivalen. Hur gick det till? Vad var det som skapade rabalder? När började intresset för musiken, och hur kom den odödliga Hammarby-låten till? Lyssna på Nöjeslivets podcast här, och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa fredagsavsnitt: 

Under åren har också familjen utökats då paret har sedan giftermålet fått tre barn tillsammans: prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Men för en tid sedan kom ett oväntat men mycket efterlängtat besked från hovet.

Efter alla år utomlands kommer hela prinsessfamiljen att bosätta sig i Sverige i augusti senare i år.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Prinsessan Madeleine
Foto: Shutterstock

Hela familjen kommer bosätta sig i lägenheten på Hovstallet där Madeleine bodde tidigare.

– Ja, det stämmer. Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har bestämt sig för att de tillsammans med sina tre barn ska flytt hem till Sverige. De kommer bosätta sig i den våning som prinsessan brukar bo i sedan tidigare som ligger på hovstallet, bekräftade Hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Hovet meddelade samtidigt att beslutet att flytta till Sverige berodde på att Madeleine och Chris vill ge sina barn en svensk uppväxt.

– Det är ett beslut som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har fattat. De är måna om att barnen får en svensk uppväxt just nu, sa Margareta Thorgren då.

LÄS MER: Så mycket kostar Madeline och Chris lyxbostad i Florida

Oron för Chris O’Neill växer

Men även om det är mycket glädje och hurrarop kring familjens besked finns det också en viss oro.

För kungafamiljen innebär detta förstås att de kommer få mer tid tillsammans med sina älskade familjemedlemmar, men för Chris och Madeleine samt deras barn innebär detta en helt ny tillvaro.

I en intervju med Svensk dam berättar journalisten och författaren Herman Lindqvist att han är orolig inför familjens nya situation.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Prinsessan Madeleine
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Madeleine har vuxit upp i strålkastarljuset och vet att mycket blickar kommer riktas mot henne, men värre kommer det bli för Chris menar Herman.

Författaren poängterar att Chris O’Neill inte är van vid att stå i strålkastarljuset, och ingenting som han heller trivs särskilt bra med.

– Det är frågan hur hon ska hantera det. Det är en kolossal skillnad att bo på Hovstallet, med trånga gator runt omkring och ständig övervakning, och borta i Florida i solen och swimmingpoolen där man kan vara anonym. Här varje gång de ska visa sig kommer folk se det och ta bilder på henne, så hon vet att hon är otroligt bevakad, säger han och fortsätter:

– Ännu värre är det för Chris, för han trivs ju inte i det här hovlivet och hovvärlden. Han trivs inte alls med det. Att då tvingas in i det här lilla trånga Stockholm, med väder och vind, tror jag kommer sätta en enorm press på honom. Det ska bli intressant att se hur det går för honom.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Chris O'Neill
Foto: Shutterstock

För Svensk Dam berättar Herman vidare att han tror att beslutet att flytta hem till Sverige igen, grundar sig i att Madeleine framförallt saknar sitt gamla liv.

– Egentligen är hon inte skolad att vara en amerikansk lyxhemmafru i Florida resten av sitt liv, och jag tror att hon vill se sina barn bli försvenskade. Sen får vi se vad de har för planer. Jag tror att det här bara är första steget och jag tror inte de kommer bo kvar i Hovstallet heller, utan att de kommer flytta, säger han till Svensk Dam.

Vi önskar hela familjen allt gott. Ta hand om er!