Därför vill Charles inte försonas med Meghan – här är orsaken som pekas ut: ”Han tror att hon…”

Det finns en speciell anledning till att kung Charles förmodligen tvekar kring att försonas med Meghan Markle, skriver Mirror.

Bara några veckor innan covid-19-utbrottet skulle komma att lamslå världen slog en rejäl nyhetsbomb ner i Storbritannien.

Då blev det officiellt att prins Harry och hans hustru Meghan Markle själva hade bestämt sig för att lämna det brittiska kungahuset.

Dessutom steg de av alla sina kungliga åtaganden – för att i stället ta sitt pick och pack och flytta till Meghans hemland USA.

Artikeln fortsätter under bilden.

Prins Harry och Meghan Markle på hockeymatch i Vancouver, Kanada, i november 2023. Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP/TT
Prins Harry och Meghan Markle på hockeymatch i Vancouver, Kanada, i november 2023. Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP/TT

Hela affären fick titeln ”Megxit” på löpsedlarna i Storbritannien, en ordlek med Markles förnamn och ordet ”exit” som på engelska betyder utgång.

Nyhetsstoryn dominerade i dagar, veckor, månader – ja, numer till och med åratal – efter det att paret hade fattat sitt definitiva beslut.

För Harry och Meghan betydde det här även att de tvingades lämna sina titlar och offentliga medel i Storbritannien, privilegier de sedan dess blivit av med.

Artikeln fortsätter under bilden.

Prins Harry och Meghan Markle
Foto: Shutterstock

Harry gav exklusiv inblick i omtalade boken

Kungafamiljen själva har knappt lämnat några kommentarer överhuvudtaget kring affären. Men år 2022 öppnade i alla fall Harry på glänt när han gav läsarna och tv-tittarna en exklusiv inblick i ”Megxit”-affären.

Då presenterade han sin syn på det hela i en Netflix-dokumentär. Prins Williams lillebror förklarade då att hans önskan var att delvis stanna kvar i kungahuset. Han ville representera monarkin på deltid, på sina egna villkor.

Men detta önskemål slog resten av familjen ned på omedelbart, enligt Harry.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

– Det var skrämmande att se min bror skrika åt mig och höra min pappa säga saker som inte var sanna, och farmor som bara satt tyst och såg det hända, säger Harry i Netflix-dokumentären ”Harry och Meghan”, enligt Aftonbladet.

Han har sedan dess även släppt en egen mycket omtalad bok, ”Spare” (”Den andre”) där han redogjorde för alltifrån relationerna i kungafamiljen till droganvändning och hur han blev av med oskulden. Boken har rönt stort intresse över hela världen, och skapat massor av rubriker i skvallerpressen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Antonello Marangi / Shutterstock

Nu kommer nya uppgifter i brittiska tabloider som gör gällande att kung Charles uppges bjuda in Harry och Meghan till Balmoral under sommaren för att tillbringa tid med familjen.

Detta skulle också kunna leda till friktion, menar experter som nu uttalar sig i frågan.

– Kungen inser sannolikt att bjuda in hertigen och hertiginnan kan orsaka friktion och obehag för andra på Buckingham Palace, säger PR-experten Ryan McCormick enligt Mirror.

McCormick pekar ut det faktum att Harry berättat om familjeangelägenheter i bokform som en nackdel i detta.

– Trots allt, hur kan de inte veta att allt de säger skulle kunna publiceras i en framtida bok av Meghan eller Harry. Genom att observera Charles och Harrys offentliga beteende nyligen verkar det som att de två vill gå mot försoning, säger McCormick och fortsätter:

– Charles kanske inte känner sig så benägen att gå emot det (försoning, reds anm.) med Meghan, särskilt om han tror att hon till stor del var ansvarig för att uppmuntra Harrys frustrerande beteende mot familjen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev