Foto: TT/Evan Agostini, Shutterstock

Därför vill Meghan inte åka till Strobritannien egentligen – rädd för sin säkerhet

Meghan Markle har haft en stormig relation med den brittiska kungafamiljen sedan hon och prins Harry flyttade från Storbritannien.

En intervju skapade en stor spricka som har haft allvarliga konsekvenser för prinsparet.

Nu avslöjar kungliga experten Jennie Bond den verkliga anledningen bakom Meghans frånvaro i Storbritannien – hertiginnan fruktar nämligen för sin säkerhet.

Kärlekssagan mellan prins Harry och Meghan Markle började som vilken annan som helst. Paret var upp över öronen förälskade i varandra och gifte sig bara två år efter deras första möte.

Men saker skulle börja gå snett ju mer tid Meghan tillbringade i det kungliga palatset. Efter att ha känt sig utfryst och illa behandlad av sin svärfamilj kunde hon inte längre stå ut och bestämde sig för att lämna landet – och Harry hängde på.

År 2020 flyttade makarna till Montecito, i Kalifornien och sade därmed ifrån sig sina kungliga uppdrag och livet som monarker.

Meghans ord om kungafamiljen

Att prinsparet valde att lämna Strobritannien var något som Harrys familj inte uppskattade. Men deras ton mot hertiginnan av Sussex skulle bara bli värre.

Meghan bestämde sig nämligen för att möta Oprah Winfrey 2021 och gjorde en intervju inför miljontals tittare där hertiginnan av Sussex talade ut om kungafamiljens beteenden.

Harry satt med på intervjun och även han sa en del saker han senare skulle komma att ångra. Det har nu gått fyra år men stämningen mellan Harry och Meghan och resten av kungafamiljen har inte blivit bättre.

Sedan dess har Meghan endast återvänt en gång – på drottning Elizabeths begravning 2022.

Därför vill inte Meghan återvända till Storbritannien

Hertigparet av Sussex har förlorat många av de privilegier som kommer med att vara arbetande medlemmar av kungafamiljen sedan de drog sig tillbaka från sina officiella uppdrag.

Men en av de mest betydande förlusterna var deras poliseskort, som tidigare finansierades av skattebetalarna. Detta har gjort det svårt för paret, särskilt Meghan, att vistas i Storbritannien.

Jennie Bond, tidigare hovkorrespondent för BBC, förklarade för OK! Magazine att en av anledningarna till att Meghan inte följde med Harry på hans senaste resa till Storbritannien har att göra med Harrys oro för säkerheten.

– Jag tror att det är ganska osannolikt att Meghan kommer att delta i ceremonin med tanke på Harrys oro för säkerheten, förklarade experten då.

Under en pågående juridisk tvist med inrikesdepartementet om sin polisiära säkerhet i Storbritannien, har prins Harrys juridiska team hävdat att hertigen ”inte känner sig säker när han är i Storbritannien”, enligt Mirror.

Jennie Bond menade även att Meghan, på grund av ”pågående familjespänningar”, kan ha svårt att följa med sin make på planerade besök till Storbritannien. 

Hoppas ni kan alla kan förlåta varandra snart.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev