Foto: TV4, Mikael Fritzon/TT

Det bar prinsessan Sofia under Victorias firandet – eleganta klädvalet

Under helgen firades kronprinsessan Victoria traditionsenligt i Solliden, på Öland och prinsessan Sofia befann sig givetvis på plats.

Sofia var uppklädd för den festliga tillställningen och drog till sig allas blickar med sitt val av klänning.

Efter flera dagars festligheter var det i söndags äntligen dags att fira kronprinsessan Victoria på 47-årsdagen.

Dagens firande tog vid klockan 16 då kronprinsessan och familjen färdades i hästkortege genom Borgholm framför en jublande publik.

Tusentals människor hade tagit sig till Öland för att vinka och gratulera den svenska kronprinsessan och likaså Victorias familj.

Många kunde jubla över att prinsessan Madeleine, som nyligen flyttade med familjen till Sverige, hade med sig maken Chris O’Neill och deras tre barn prinsessan Adrienneprinsessan Leonoreprins Nicolas barn till Öland.

Prinsessan Sofias klädval under Victoriadagen

Men en som lyckades stjäla showen framför nosen på resterande kungligheter var prinsessan Sofia, vars klädsel möttes av jubel från folket.

Dagen till ära bar Sofia en elegant beige klänning med ballongärmar, krage och utsvängande fall nedtill. Klänningen är från byTIMo, som så många andra av hennes tidigare klädval.

Den beiga kjolen bryts av med aprikosfärgade blommor och ett gråblått fall. Runt midjan bar hon ett skärp med matchande orangea detaljer.

Som smycken bar Sofia ett par tjusiga korallfärgade örhängen med turkosa detaljer och en diamant i mitten, som går i linje med resten av outfiten.

På fötterna bar prinsessan ett par eleganta sandaler med blockklack av spanska märket Castañer.

Prinsessan Sofia hyllas

Kvällen kulminerade i den klassiska Victoriakonserten med artister som Albin Lee Meldau, Molly Hammar och Lena Philipsson.

Det blev en lyckad dag för den kungliga familjen och alla bilder som hade tagits under dagen publicerades på sociala medier.

Och det finns ingen tvekan om att prinsessan Sofia fick folk att jubla när hennes stiliga klädval äntligen kunde visas upp i bildform.

Vacker klänning, och hon ser fantastisk ut i den!”, skrev en person med flera gilla-markeringar på sin kommentar.

Det var dessutom många som även hyllade maken prins Carl Philip och deras tre barn prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian.

De är den snyggaste familjen”, skrev en person.

Tre vackra barn och stiliga föräldrar”, tillade en annan.

Vilken otroligt fin klänning du bar Sofia! Vi uppskattar dig.

Vad tyckte du om Sofias klänning? Lämna gärna en kommentar på vår Facebook-sida.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev