Foto: Cornelius Poppe/NTB/TT & Heiko Junge/NTB/TT

Detaljen på Märtha Louises klänning som upprör – efter vigseln med Shaman Durek i Norge

Prinsessan Märtha Louise av Norge och den självutnämnde shamanen, Durek Verrett, är nu äkta makar.
Efter det sagolika bröllopet har brudklänningen hamnat under lupp.

Deras förhållande har varit föremål för skriverier både i norsk och internationell veckopress i flera år.

Prinsessan Märtha Louise av Norge fick till slut sin Durek Verrett, den självutnämnde shamanen från USA. På lördagen bytte paret ringar då de vigdes i Geiranger i västra Norge.

– Det var så rörande, det var så fint. Det var en helt fantastisk upplevelse, säger prinsessan Märtha Louise till NRK, uppger SVT.

Shaman Durek: ”Grät så många gånger”

Det kom uppemot 350 gäster till det uppmärksammade bröllopet, vars bildrättigheter sålts till en internationell veckotidning vilket vållat en del uppmärksamhet i pressen. Dessutom fick Netflix rättigheterna att filma vigseln för en kommande dokumentär.

– Jag grät så många gånger. Det var fenomenalt, säger Durek Verrett om ögonblicket då hans hustru fördes till altaret av sin äldsta dotter Maud Angelica Behn, uppger SVT.

Paret strålade i kapp på bilderna från vigseln – och deras kläder synas in i sömmarna av kungliga fans över hela världen.

Märtha Louise granskas efter detaljen till brudklänningen

Det är Instagram-kontot Royal Fashion Police, eller Kungliga modepolisen, som för sina hundratusentals följare analyserar prinsessans brudklänning.

Märtha Louise bar en brudklänning från den norska designern Tina Steffenakk Hermansen, och bar dessutom en tiara hon fått från kung Olav på sin 18-årsdag.

Detta är andra gången som Märtha Louise gifte sig. Hon var tidigare gift med Ari Behn – som tragiskt gick ur tiden för fem år sen, 47 år gammal – mellan åren 2002–2017

I kommentarsfältet har flera följare på Instagram nu reagerat över en speciell detalj som Märtha Louise hade till sin brudklänning.

– Varför klockan med bröllopsklänning?? skriver en följare.

– Hm, bära en klocka till sin bröllopsklänning… skriver en annan.

– Varför bär bruden en klocka? Är det en sed i Norge? skriver en tredje.

Artikeln fortsätter under bilden.

Varken Märtha Louise eller Shaman Durek kommer att få några uppdrag för det norska kungahuset. Prinsessan har avsagt sig sina kungliga tjänstgöringar.

Stort grattis säger vi till de lyckliga tu!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev