Drottning Elizabeths fräcka drag när tårta ska serveras – då fångar kameran det oväntade: ”Lite annorlunda”

Det har varit tuffa månader för drottning Elizabeth.

Men humorn är det är det inget fel på hos 95-åringen.

För bara några dagar sedan ställde hon till med ett ordentligt spratt när det bjöds på tårta, rapporterar Aftonbladet.

Det har på många sätt varit ett mörkt år för drottning Elizabeth. Den 9 april somnade maken prins Philip, hertig av Edinburgh, in och drottningen förlorade sin stora kärlek – efter 74 år som gifta.

Dessutom hade tiden innan dess varit dramatisk. Tidigare under året rapporterades det om att prins Philip förts till sjukhus och i början av mars meddelade hovet att Philip genomgått hjärtkirurgi.

Han kunde därefter återvända hem till familjen men i början av april kom det tragiska beskedet att han lämnat jordelivet. 

De fina orden i sorgen

Mitt i sorgen vällde hyllningar och vackra ord in över den bortgångna prinsen. Som vi tidigare har skrivit var kungen väldigt berörd av den tragiska händelsen.

”Prins Philip har under många år varit en god vän till vår familj, en vänskap som vi har satt stort värde på”, skrev kungen i ett pressmeddelande och lade även till:

”Hans insats för sitt land är ett föredöme för oss alla.”

Elizabeth ger sig inte

Men trots sorgen verkar drottningen försöka hålla humöret uppe – och hon ger sig inte, 95-åringen. 

För bara några dagar sedan gästade hon en tillställning för välgörenhetsprojektet ”The Big Lunch” som blir ett av inslagen när drottningen firar 70 år på tronen nästa år, rapporterar Aftonbladet.

Ja, nästa år har drottningen alltså suttit på tronen i 70 år. Eller suttit har hon kanske inte hunnit göra så mycket – den engelska drottningen är mer känd för att vara ytterst driven inom en rad olika områden.

Drottning Elizabeth
Foto: Oli Scarff/TT

Drottningens fräcka drag

När en gigantisk tårta bars in under tillställningen fick drottningen äran att skära den första biten – då passade hon på att visa upp sin humoristiska sida.

På väg fram mot tårtan fick hon drottningen en idé och såg möjligheten att skoja till det lite. 

Den 95-årige kungligheten ryckte upp ett ceremonisvärd, som vanligtvis används vid dubbningar, och bestämde sig för att skära tårtan med det. 

– Det här ska väl inte vara så svårt. Men jag behöver nog använda båda händerna, sa drottningen och stack det långa bladet rätt in i tårtan, enligt Aftonbladet.

Drottning Elizabeth skär tårta med svärd
Foto: Oli Scarff/TT

När en av arrangörerna lite försiktigt försökte förklara att det fanns en redan framlagd tårtspade på bordet svarade drottningen:

– Ja, det vet jag väl. Men det här är lite mer annorlunda.

Drottningens drag möttes av varma skratt och applåder från de övriga gästerna.

Hur härlig är inte drottning Elizabeth? Ge henne gärna lite kärlek genom att kommentera något fint på Facebook!