Drottning Silvia tar paus – före den långa resan

Årets mest intensiva arbetsresa står för dörren.
Då tar drottning Silvia, 75, några dagars paus.

Drottning Silvia har tillsammans med kung Carl XVI Gustaf en viktig och lång resa framför sig. Lagom till svenska folket öppnar första glöggen på första advent, ja då sätter sig kungaparet på ett långflyg – som ska ta dem hela vägen till Indien.

Där kommer de att vara under ett fem dagar långt statsbesök vilket beskrivs som kanske det mest intensiva arbetspasset för året för kungaparet, skriver Svensk damtidning.

STOCKHOLM 20191112 Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf anländer till en representationsmiddag på Stockholms slott. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Inför statsbesöket i New Delhi och Mumbai har den kungliga kalendern rensats för drottningen, som under en tre dagar lång ledighet kan ta igen sig inför den långa och intensiva resan. Drottningen har ett par åtaganden på torsdagen, men därefter är det ledigt fram till statsbesöket för den hårt arbetande drottning Silvia, 75.

Kungen och drottningen närvarar vid ett evenemang på Drottningholms slottsteater och kommer att ha ett förberedande möte med Utrikesdepartementet på torsdagen.

Sedan väntar alltså välförtjänt paus för drottningen innan Indiens president Ram Nath Kovind står redo att välkomna det svenska kungaparet och delegationen, som bland annat även består av utrikesminister Ann Linde, i New Delhi på söndagen.

”Besöket bidrar till att möjliggöra ökad handel och investeringar för svenska och indiska företag i båda riktningar”, skriver hovet på sin hemsida.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Dela gärna vidare om du är stolt över vårt kungahus!

TV: Kungen genom tiderna