Foto: TT/Youtube

Drottning Silvias okända kontakt – med Gunilla Persson: ”Så roligt att få…”

Drottningens hjärtliga hälsning.

Nu berättar Hollywoodfrun Gunilla Persson om det fina brevet.

Gunilla Persson var nyligen med i ”Fångarna på fortet” i TV4. Då valde hon och lagkamraterna Thomas Wassberg och Farao Groth att skänka prissumman på 30 000 kronor till stiftelsen Silviahemmet.

Foto: TV4

Persson har många gånger berättat om kampen för sin mamma Iris, som har demens. Därför var valet av stiftelsen Silviahemmet – som grundades av drottning Silvia – högst personligt för tv-profilen.

Nu har Silviahemmet mottagit pengarna efter ”Hollywoodfruns” medverkan i TV4-programmet ”Fångarna på fortet”.

Då väljer stiftelsen att tacka för gåvan.

Om detta skriver nu Gunilla Persson stolt på sociala medier.

SOLLIDEN 20200808 Kung Carl Gustaf och drottning Silvia i Sollidens slottspark på lördagen. Foto: Mikael Fritzon / TT

”Premiärprogrammet av Fångarna på fortet där jag medverkade landade på mycket höga tittarsiffror! Så roligt att få ett tackbrev från Drottningholm och Drottning Silvia (indirekt) för vår donation till Stiftelsen Silviahemmet…”, skriver Gunilla på Instagram där hon också har lagt upp en bild av brevet från Drottningholm och som är undertecknat Sophiahemmet.

Precis som Gunilla Persson är även drottning Silvia engagerad i demensfrågor på ett högst personligt plan. Drottningens mor insjuknade i demens – och då bestämde sig Silvia för att starta utbildningar för vårdpersonal om sjukdomen. Det bland annat genom Silviahemmet, som nu alltså fått välbehövligt ekonomiskt tillskott tack vare Gunillas kamp på Fort Boyard i TV4 tillsammans med lagkamraterna Thomas Wassberg och Farao Groth.

Dela gärna vidare om du också vill uppmärksamma demensfrågan!