Drottning Silvias stora oro för barnen – här är hennes starka budskap

Foto: TT

Drottning Silvia har i många år varit engagerad för barnens sak – både i Sverige och i världen. Redan 1999 startade drottningen Childhood – en organisation med syftet att värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom.

Childhood arbetar särskilt för att förbättra levnadsvillkoren för barn som riskerar att utsättas för våld eller sexuella övergrepp, och under åren har även prinsessan Madeleine engagerat sig i organisationen.

Nu rider drottningen ut till barnens försvar återigen.

STOCKHOLM 20200214 Kung Carl Gustaf och drottning Silvia vid Konstakademiens högtidssammankomst där preses Johan Scott tog emot kungaparet i konstakademiens lokaler i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

I ett filmklipp som publicerats på hovets officiella kanaler, berättar drottningen om sin oro för barnen i coronatider.

”När barn isoleras, ökar risken för våld och övergrepp. Avbrott från skola och vardagsaktiviteter gör att många barn förlorar kontakten med trygga vuxna i sin omgivning. Drottningen vill därför skicka en hälsning till alla vuxna: var uppmärksam på dina egna barn och andra barn i din närhet som kanske saknar en trygg familjesituation. Visa att du finns där för dem”, skriver hovet om filmen.

Det är en mycket allvarlig drottning som framträder i filmen.

– I den speciella situation vi nu befinner oss i är barn ännu mer utsatta och sårbara än vanligt, säger drottning Silvia i klippet.

Drottningen poängterar:

– Kanske inte för själva coronasmittan, men för dess konsekvenser. Jag vänder mig direkt till dig som är vuxen. Jag vill be dig att se, verkligen se, alla barn som finns i din närhet.

Här kan man se drottningens starka budskap i filmen:

Dela gärna vidare inlägget för att sprida drottningens viktiga budskap!

Exit mobile version