Foto: Youtube/Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Drottning Silvias underbara överraskning – historiska plagget har över 40 år på nacken

Invigning av ett nytt Childhood-barnhem i Tyskland.

Då passade drottning Silvia på att visa upp sig i sin magiska klassiker!

Det brukar vara kronprinsessan Victoria som stjäl rubrikerna när det kommer till återbrukande av klädesplagg.

Men den här gången är det drottning Silvia som hamnat i centrum – med en över 40 år gammal vit skräddad dräkt, skriver Svensk damtidning.

Foto: Youtube/Kungahuset

Drottningen lyste verkligen upp där hon satt framför kameran på videolänk då det var dags för henne att inviga det nya Childhood-Haus i Düsseldorf. I sitt tal, som hon höll på tyska, sade hon bland annat att:

”Principen i Barnahusen är densamma överallt: utbildade specialister från olika områden tar hand om barnet och dess behov. Vi sätter barnet i centrum”, sade drottningen.

Barnahuset i Düsseldorf är det fjärde i landet i Childhoods regi.

”Jag vill gärna ta tillfället i akt och lyfta den gyllene regeln som kännetecknar Barnahusens grundidé: ”Oavsett resultatet av ett förfarande måste barnet vara i en bättre och starkare position i slutet av processen än när den inleddes”, sade drottningen.

Allt detta iklädd den över 40 år gamla, men fortfarande lika smäktande dräkten! Att återbruka gamla plagg går hem även hos en drottning – detta har hon lyft fram även i tidigare tal.

Foto: Youtube/Kungahuset

– Ingen kan göra allt, men var och en av oss kan göra lite grand. Det stora återspeglas i det lilla. Jag skulle önska att vi kunde lämna köp- och släng-samhället i traditionell mening. Föreställ er att vi alla som handlar – och vi är många – vore bättre på att återvinna och återanvända våra kläder eller som jag att använda dem oftare. Det skulle kännas bra, har drottningen tidigare berättat i ett annat tal, enligt Svensk damtidning.

Här kan man se när drottningens inviger Barnahuset i Düsseldorf:

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar återbrukandet av gamla fina kläder från förr!