Drottning Silvias vädjan till Christer Sjögren – fick artisten att ändra sig

Foto: TT, SVT

Vikingarna har tagit flera avbrott genom åren. Men när drottning Silvia kom med en önskan på sin 50-årsdag gjorde bandet en helvändning.

”Då tänkte vi att vi ju inte kunde säga nej till det”, säger Christer Sjögren till Dansbandsnytt.

Christer Sjögren är en av våra allra största dansbandsprofiler. Han startade sitt första band på 60-talet och drygt tio år senare anslöt han till Vikingarna där han har briljerat som frontman i många år.

De är ett av de mest populära dansbanden i landet har stått för stora hits som ”Leende guldbruna ögon”, ”Till mitt eget Blue Hawaii” och ”Kan man älska nå’n på avstånd”.

Vikingarna lägger ner för gott

Men för den som älskar Vikingarna kom det nyligen ett tråkigt besked. Bandet avslöjade att deras spelning under sommarens ”Dansbandsveckan” i Malung skulle bli deras sista.

Bandet grundades redan år 1957 och ska nu alltså lägga ner efter mer än 60 år av olika uppsättningar.

Men det är inte första gången som Vikingarna meddelar att de ska sluta. Genom åren har dansbandet vid flera tillfällen meddelat att de ska lägga ner och har även tagit längre avbrott.

Mellan 2004 och 2016 hade de bland annat ett långt avbrott där det inte verkade som att de någonsin skulle spela igen.

Drottning Silvias uppmaning: ”Kunde inte säga nej”

Många har saknat bandet under deras många uppehåll och en av dem är ingen mindre än självaste drottning Silvia. När drottningen skulle fylla 50 år var bandet inte aktiva, men hon ville gärna se dem sjunga på sin födelsedag.

Det var ett erbjudande som bandet inte kunde tacka nej till, och de återförenades för Silvias skull.

– När vi hade ett uppehåll för 30 år sedan så fick vi en förfrågan från hovet när drottning Silvia skulle fylla 50 år, och då tänkte vi att vi ju inte kunde säga nej till det, säger Christer Sjögren till Dansbandsnytt.

Ett nytt samtal från Silvia, är det som kan få bandet att fortsätta spela, har Christian berättat för P4 Värmland.

– Om drottningen ringer igen, eller hovet, som de gjorde när vi hade ett uppehåll och hon fyllde 50… Det skulle vara någonting i den stilen i så fall, säger han.

Ni är så bra Vikingarna och Christer, hoppas vi kan få ser spela snart igen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version