Efter anmälningarna – nu ställs hårda krav på Estelles skola

Efter att flera händelser på Estelles skola anmälts sätter skolinspektionen ner foten och ställer krav på skolan. Det handlar bland annat om hot och kränkningar.

– Det här är ett arbete som jag aldrig kommer tillåta att avstanna, säger rektorn Carina Hagström-Bergh till Aftonbladet.

Campus Manilla är en av Stockholms mest prestigefyllda skolor, vilket var en av anledningarna till att kronprinsessan Victoria och prins Daniel valde den för dottern Estelle. Men redan under första terminen har flera slagit larm om att stämningen på skolan är orolig. Detta då det förekommit våld, kränkningar och hot på skoltid.

– Blir det ingen förändring på skolan så kommer förmodligen Daniel och Victoria överväga att byta skola, har en källa som vill vara anonym tidigare sagt till Aftonbladet.

Kräver förbättringar på Estelles skola

Nu ställer skolinspektionen krav på elitskolans bristande verksamhet. Bland annat har de fått riktlinjer på hur de ska förebygga och hantera kränkande behandling, samt elevhälsa.

– Det här är en inspektion som vi välkomnat då det här är brister som vi själva upptäckt och påbörjat arbete kring redan innan rapporten kom, säger rektorn Carina Hagström-Bergh till Aftonbladet.

Dela om du står bakom kravet att Estelles skola måste ta mer ansvar, för en tryggare miljö.