Efter nya bilderna: Mette-Marit får oväntad kritik

Foto: Lise Åserud/TT

Norges kungafamilj njuter för närvarande av sommarlov.

Mot slutet av juni avslöjade hovet vad det kungaparet och kronprinsparet hade för planer.

Föga överraskande var hovet tydligt med att de kungliga skulle stanna i Norge i år på grund av corona-situationen.

Medan kronprinsen och kronprinsessan skulle tillbringa sin semester på Sørlandet, på Dvergsøya utanför Kristiansand, skulle kungaparet förlägga mycket tid på sin semesterort på Mågerø. Dessutom uppgav hovet att kungaparet också skulle tillbringa tid ombord på det kungliga skeppet i Norge.

Delar foton med det norska folket

Trots att kungafamiljen nu har semester och tillbringar sin tid med familj, vänner och avkoppling, har de inte glömt det norska folket. Via sociala medier har ett antal insikter delats.

I början av semestern delade hela kungafamiljen via Instagram en hälsning och en önskan om en god sommar till det norska folket. Då var nästan hela familjen tillsammans:

Senare i juli firade kronprinsen sin födelsedag. Då delade både kungafamiljen och Mette-Marit inlägg på Instagram. Dessutom togs nya, officiella foton av kronprinsfamiljen.

Familjens hundar Muffins Kråkebolle och Milly Kakao fick också vara med vid fotograferingen.

Men nu får kronprinsessan Mette-Marit oväntad kritik efter att fotona delades. Kronprinsessan av Norge har fått rubriker både i Storbritannien och i Sverige.

Mette-Marit på semester med familjens två fyrfota medlemmar. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix/TT

Tror att Mette-Marit «kopierar»

Den brittiska tidningen Express hänvisar till henne som ”kunglig copycat”.

Tidningen nämner att den norska kungafamiljen nu ”kopierar” Kate Middleton och den brittiska kungafamiljens sätt att använda sociala medier. De skriver att hertuginnan Kate har en vana att dela foton av barn och hennes man på sociala medier, särskilt i samband med födelsedagar.

Tidningen skriver att den norska kungafamiljen nu ”kopierar” Kate Middleton och den brittiska kungafamiljens sätt att använda sociala medier. De skriver att hertiginnan Kate har en vana att dela foton av barn och hennes man på sociala medier, särskilt i samband med födelsedagar.

Som nämnts delade kronprinsessan Mette-Marit ett inlägg (en video med många foton) på kronprins Haakons födelsedag. Detta är dock inte första gången hon har gjort det.

Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix/TT

Kritiken, eller omnämnandet från Storbritannien, kommer förmodligen att överraska många. Särskilt eftersom det inte är ovanligt att andra kungafamiljer delar liknande bilder på sociala medier. Vår egen, svenska kungafamilj, publicerar till exempel ofta familjefoton – och ofta är det just i samband med en födelsedag.

Vad tycker du om detta? Använd gärna vårt kommentarsfält.

Och dela artikeln om du tycker att de nya bilderna av Mette-Marit och resten av kronprinsfamiljen är bra!

Exit mobile version