Foto: TT

Eva O’Neills beslut om sonen Chris förändrade allt – tvingades backa efter pappans protest

Chris O’Neill kunde egentligen ha hetat någonting helt annat.
Mamma Eva ville en sak – men pappa Paul fick sista ordet, avslöjade prinsessan Madeleines make i Expressen.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har bott i utlandet i många år. Först flyttade paret till London 2015 – och paret verkade trivas i Storbritanniens huvudstad.

Tre år senare gick flyttlasset över Atlanten – till makens hemland USA. Där slog sig Madeleine, Chris och deras tre barn ner ostkusten, närmare bestämt Pinecrest i Florida. Och nu är Madeleines familj redo att flytta hem till Sverige igen. Det meddelade hovet i en kommuniké tidigare i år.

Redan i september kom Madeleine med familj hem igen på tillfälligt besök – då för det högtidliga firandet av pappa kung Carl XVI Gustafs 50 år på tronen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Då skapade Chris rubriker – framför allt för sitt tilltag i samband med att kungligheterna skulle anlända till firandet.

Danmarks drottning Margrethe, 83, hamnade i trångmål när hon plötsligt tappade sin handväska mitt i den processionen. Chris, som gick efter drottningen, utförde ett gentlemannamässig drag när han sträckte sig ned efter väskan och plockade upp densamma.

Drottningen såg mycket glad ut – Chris hade gjort hennes dag!

Madeleine och Chris bröllop 2013 – det föll de för hos varandra

Madeleine och Chris gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm den 8 juni 2013. När de två år senare gav en gemensam, och mycket exklusiv intervju med Fredrik Skavlan i SVT, berättade de hur de föll för varandra.

– Jag är en god människokännare. Det är det jag gör i mitt jobb. Hos Madeleine ser man det där stora leendet, de där ögonen. Hon är väldigt utåtriktad. Hon är så ärlig, och tillmötesgående. Och vänlig och inbjudande. Folk blir ju nervösa i hennes närhet, men det tar hon udden av. Jag var inte så nervös eftersom vi möttes i privata sammanhang. Man ser vilken sällskapsmänniska hon är, det är underbart, sade Chris i intervjun med Fredrik Skavlan.

Även prinsessan Madeleine fick samma fråga fast tvärtom. Hon berättade då om hur Chris fick henne på fall:

– Absolut humorn. Charmen, utseendet. Chris är en mycket omtänksam människa, och väldigt, väldigt generös. Han är en gentleman, på riktigt, sade Madeleine.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bröllopsfotot 2013 prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Foto: Ewa-Marie Rundquist, The Royal Court, Sweden
Bröllopsfotot 2013 prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. Foto: Ewa-Marie Rundquist, The Royal Court, Sweden

Chris har genom åren varit sparsam med stora intervjuer i svensk press.

”Jag är inte född i någon kungafamilj”

Men för några år sedan gjorde den amerikanske affärsmannen ett undantag – och gav en exklusiv och stor intervju med magasinet King. Då berättade han bland annat om sin uppväxt.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sade han i en stor intervju med King Magazine för några år sedan.

Och fortsatte:

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill.

Artikeln fortsätter under bilden.

Chris och Madeleine bytte ringar under det sagolika bröllopet i juni 2013 i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/Kungl. Hovstaterna
Chris och Madeleine bytte ringar under det sagolika bröllopet i juni 2013 i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/Kungl. Hovstaterna

Han har tidigare också berättat hur det gick till när han fick sitt namn.

Chris avslöjande: Kunde ha hetat Nicolas

Faktiskt kunde han ha hetat någonting helt annat.

– Jag hette faktiskt i mindre än ett dygn Nicolas, sade Chris O’Neill då, till Expressen.

Det var hans mor, Eva O’Neill, som också syntes vid kungens 50-årsjubileum nyligen, som först hade tänkt att han skulle hetat Nicolas.

– Jag kom till världen och min pappa var med på kvällen. Sedan var han tvungen att åka i väg och kom hem dagen efter. Då sa min mor Eva att jag skulle heta Nicolas, att det var namnet hon hade kommit på. Då sa min pappa: ”Glöm det, han är en Christopher”. Och så blev det Christopher.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230914 Eva Maria Walter, mamma till Chris O'Neill, anländer till kvällens jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater med anledning av kungens 50-årsjubileum. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20230914 Eva Maria Walter, mamma till Chris O’Neill, anländer till kvällens jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater med anledning av kungens 50-årsjubileum. Foto: Fredrik Sandberg / TT

I stället blev det alltså Chris och Madeleines andra barn, prins Nicolas, 8, som fick det namnet. Paret har också barnen Leonore, 9, och Adrienne, 5.

Så intressant!

Vi säger varmt välkomna hem till Sverige igen, hela familjen!