Foto: Jessica Gow/TT & Jonas Ekströmer/TT

Föräldrarnas udda beteende på Estelles skola – nu bekräftas misstankarna: ”Jävligt märklig…”

En dag förändrades beteendet helt bland föräldrarna på prinsessan Estelles skola, berättar författaren Alex Schulman.

Det är skolstartstider och det innebär att tusentals och åter tusentals barn runtom i landet åter sätter sig i skolbänken. För prinsessan Estelle, 12, innebär detta att hon under höstterminen inleder sina studier i sjätte klass på elitskolan Campus Manilla på Djurgården i Stockholm.

Ingen medlem i kungafamiljen ska tidigare ha gått på just denna skola, skriver Aftonbladet.

Det gör däremot flera ättlingar till kända mammor och pappor – däribland författaren och tv-personligheten Alex Schulmans barn. I sin podcast ”Alex & Sigge”, som Schulman programleder tillsammans med kollegan Sigge Eklund, har han avslöjat om hur stämningen förändrades på skolan den dagen det stod klart att ”kungliga barn” skulle börja studera vid samma läroverk.

– Det var en jävligt märklig höst, berättade då en lärare till mig. För skolan fick då problem med parkeringsplatser utanför, säger Alex Schulman i podden, enligt Svensk damtidning.

Han fortsätter:

– Det här berättade han då, en vanlig höst så är det vanligt att föräldrarna skjutsar sina barn första veckan med bil. Och sedan får de då åka skolbuss eller kommunal buss. Men den här kungliga hösten så fortsatte föräldrar att skjutsa sina barn i bilar.

Det hela gick så långt att föräldrar till de andra barnen kunde följa med hela vägen – inte bara förbi parkeringen och upp i skolans korridorer, utan till och med ända in i klassrummet. Kanske för att få en skymt av en kunglighet?

– Ingen skulle väl någonsin erkänna det men det är klart att den här enorma ökningen måste handlat om att föräldrarna ville komma i närheten av de här kungligheterna. Kanske de kunde bli vän med någon av de kungliga barnens föräldrar om man bara stannade kvar länge nog i korridoren, säger Alex Schulman i podden.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev