GRATTIS: Victoria & Daniel firar 10-årig bröllopsdag – här är nya bilderna på kärleksparet

”Störst av allt är kärleken”, det sa prins Daniel till sin nygifta brud kronprinsessan Victoria den 19 juni 2010.

Och kärleken övervann verkligen allting, när kronprinsessparet har varit gifta i tio år och dessutom har två barn tillsammans, dottern Estelle och prins Oscar.

Nu uppmärksammar hovet den kärleksfulla 10-årsdagen med helt nya bilder på kronprinsessparet.

– Jag vill tacka svenska folket för att ni har gett mig min prins, ropade den nygifta kronprinsessan Victoria från kungliga slottet för tio år sedan när hon hade fått sin älskade prins Daniel.

Den vanliga mannen från Ockelbo hade gift sig in i svenska kungafamiljen och vunnit kronprinsessans hjärta.

Men vägen dit hade också varit lång.

Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel
STOCKHOLM 20100619 Prins Daniel håller får en kyss efter sitt tal till kronprinsessan Victoria under bröllopsmiddagen för kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Rikssalen på Slottet i Stockholm på lördagen. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX SWEDEN / kod 10080

Träffades på gymmet

De möttes första gången på Daniels exklusiva gym Master Training tio år tidigare, och inledde så småningom en hemlig romans.

– Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemotståndlig blev hon, jag blev kär helt enkelt och att kärleken var besvarad kändes tydligt, har Daniel sagt i boken ”Vårt bröllop” (2010).

https://www.instagram.com/p/CBGGdL_gAit/

Oron för kronprinsessan

Och det fanns en helt tydlig tveksamhet om prins Daniel skulle kunna bli det stöd som kronprinsessan Victoria behövde i sin viktiga roll.

– De (i synnerhet föräldrarna) var oroliga både för mig och Daniel. Som förälder vill man ju sina barns bästa. De ville ju självklart att jag skulle få bästa möjliga stöd och uppbackning för min uppgift nu och i framtiden. Hur skulle de kunna veta att Daniel kunde ge mig det? Hur skulle han själv klara det? Det är ingen lätt roll att komma in i utifrån, men jag känner en allt större trygghet ju längre vi har känt varandra, berättade Victoria i Herman Lindquists bok ”Victoria – drottning med tiden” (2010).

Men som vi vet vann inte bara prins Daniel kronprinsessans hjärta utan även svenska folket.

Uppmärksammar jubileet

Sedan dess har också kronprinsessparets fått två barn, dottern prinsessan Estelle och sonen prins Oscar.

Den 19 juni sa de äntligen ja till varandra och firar nu det kärleksfulla jubileet med nya foton.

På de nya fotona sprudlar paret av lycka och kärlek.

Så fina foton. En riktig saga! Grattis på bröllopsdagen! Grattis till kärleken!