Här bär Estelle mamma Victorias 35 år gamla klänning från barndomen – se de underbara bilderna

Här bär Estelle mamma Victorias 35 år gamla klänning från barndomen – se de underbara bilderna

Återbruk i mammas klänning från mitten på 80-talet.
Prinsessan Estelle, 9, gör som kronprinsessan Victoria – använder mammas gamla kläder.

Kronprinsessan Victoria brukar ofta och tydligt markerat hur viktigt hon tycker det är med hållbarhet.

Under många år har Sveriges blivande drottning talat sig varm för miljön och hållbarhetsfrågor. Tidigare i år öppningstalade Victoria på Stockholms modevecka, Stockholm Fashion Week – och då valde hon återigen att betona just detta för den samlade modebranschen.

Victorias brandtal inför modeindustrin

– I den svenska modeindustrin är det i dag normalt att ha en strategi för miljö och hållbarhet. Att kunna svara på frågor om tillverkningens villkor är norm, sade kronprinsessan i sitt tal.

LÄS MER: Bildextra – 5 bästa bilderna bakom kulisserna på Victoriadagen

Hon fortsatte:

– Och snart, hoppas jag, att också en verkligt inkluderande affärsmodell kommer vara norm.

Kronprinsessan har själv flera gånger föregått med gott exempel i just detta ämne. Vid många tillfällen har vi fått se kronprinsessan återanvända sin mor, drottning Silvias gamla klänningar. Vid Nobelfesten 2018 gjorde kronprinsessan stor succé i drottningens 23 år gamla klänning.

LÄS MER: Här gör Victoria succé i Silvias 23 år gamla klänning

Och just detta att återanvända kläder från förr är någonting som tycks gå i arv i kungafamiljen.

För nu har prinsessan Estelle, 9 år, återigen valt att återanvända en av Victorias barndomsklänningar.

Här återanvänder Estelle mamma Victorias gamla klänning

STOCKHOLM 20210814 Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel efter prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka. Foto Erik Simander / TT

På lördagen var det dags för dop för prins Carl Philips och prinsessan Sofias son prins Julian – och Estelle dök då upp i en för Victoria mycket välkänd klänning. Nämligen hennes egen, som Victoria bar när hon var i Estelles ålder.

Det var Svensk damtidning som var först med att uppmärksamma det faktum att Estelle vid kusinen prins Julians dop bar Victorias 35 år gamla klänning.

STOCKHOLM 20210814 Prinsessan Estelle efter prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka. Foto Erik Simander / TT
Solliden 19870700 Svenska kungafamiljen samlad på Solliden. Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prins Carl Philip, kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Foto: Leif R Jansson/TT

Estelles hyllning till Victoria på födelsedagen

Det är inte heller första gången Estelle burit Victorias barndomsklänningar. Så sent som i somras, under Victoriadagen på Solliden, framträdde prinsessan i mammas 35 år gamla klänning, vilket skapade rubriker och väckte stort positivt engagemang i sociala medier då.

LÄS MER: Estelles succé – i Victorias 35 år gamla klänning

”Så bra att Victorias fina klänningar kan användas på nytt, Victoria brukar ju låna mammas klänningar ibland, det tycker jag är otroligt fint och sparsamt. Så lycka till med era kläder”, skrev en av våra läsare då i en kommentar på vår Facebook-sida.

Vad tycker du om att kungafamiljen återanvänder kläder från förr, och att kläder får gå i arv? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!