Här bjuder prins Daniel på stor cykelshow – till barnens stora glädje

Vilken tricks-prins!
Här gör Daniel cykelsuccé tillsammans med skolbarnen i Eskilstuna.

Det går allt utmärkt att både cykla och spela innebandy i kostym – även som prins!

Fråga bara prins Daniel som på onsdagen kom på besök till skolan British Junior i Eskilstuna. Prinsen var på plats för att uppmuntra till rörelse och aktivitet – något som han gör i samband med sin egen stiftelse Generation-Pep.

Just den här skolan prisades i fjol som årets Pep-skola av prinsens stiftelse, och på onsdagen var det alltså dags för ett kungligt besök för skolbarn och personalen.

ESKILSTUNA 2020-09-16 Prins Daniel besöker skolan British Junior. Skolan fick utmärkelsen Årets Pep skola 2019. Foto: Pontus Lundahl / TT

På skolan har man under lång tid arbetat med fysisk rörelse som en naturlig del av skoldagen, och för detta prisades British Junior.

”I samband med besöket träffade Prinsen elever och personal på skolgården. Prinsen fick även möjlighet att tillsammans med några elever cykla i skolans mountainbikespår”, skriver hovet i sociala medier med anledning av prinsens besök.

Och när det var dags att knäppa på sig hjälmen och kliva upp på cykelsadeln, ja då visade prinsen att trickstakterna sitter i!

Till skolbarnens stora glädje visade sig prinsen, som nyligen fyllde 47, vara en hejare på att cykla på ett hjul!

ESKILSTUNA 2020-09-16 Prins Daniel besöker skolan British Junior. Skolan fick utmärkelsen Årets Pep skola 2019. Foto: Pontus Lundahl / TT

På skolan genomförs ett antal lektioner utomhus, och det var just ute i friska luften som kronprinsessan Victorias make prinsen fick möjlighet att stifta bekantskap med lärare och elever.

”På skolgården arbetar två utomhuslärare för att stimulera till roliga aktiviteter. Varje onsdag genomförs Biking Wednesday där eleverna får möjlighet att cykla mountainbikespår under lunchrasten tillsammans med pedagoger. Under besöket passade Prinsen på att cykla i spåret tillsammans med några av skolans elever”, skriver hovet på sin hemsida.

Det blev också lite innebandy ute på skolgården för prinsen och skolbarnen.

Dela gärna vidare för att sprida prinsens cykelglädje!