Foto: Pontus Lundahl/TT & Christine Olsson/TT

Här får Madeleine kliva in för mamma Silvia – hovet om drottningens förändrade hälsa

Prinsessan Madeleine är hemma i Sverige igen – och deltar i hjärteprojektet.
Men drottning Silvia syntes inte till på styrelsemötet.
I stället hade det ordnats med en speciallösning för henne, skriver Expressen.

Under tisdagen ägde det statsceremoniellt viktiga riksmötets öppnande rum enligt tradition i riksdagen och Slottskyrkan i Stockholm. Och som sig bör fanns kungahuset representerat, precis som riksdagsledamöterna och representanter för regeringen. Statsministern presenterade sin regering, och kung Carl XVI Gustaf höll ett anförande i kammaren.

Innan mötet i riksdagens plenisal, hölls en högtidlig gudstjänst i Storkyrkan där kungafamiljen också närvarade. Förutom kungen fanns såväl drottning Silvia som kronprinsessan Victoria och prins Daniel på plats. Liksom prins Carl Philipprinsessan Sofia, samt nyligen från USA nyligen hemflyttade prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Men under tisdagskvällen fick drottningen ställa in sin medverkan vid firandet av riksmötets öppnande på Kungliga Operan, på grund av en förkylning.

På onsdagen var det dags för styrelsemöte för World Childhood Foundation – en organisationen som drottningen startade 1999 med syftet att värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom. Childhood arbetar särskilt för att förbättra levnadsvillkoren för barn som riskerar att utsättas för våld eller sexuella övergrepp, och under åren har även prinsessan Madeleine engagerat sig i organisationen.

Silvia deltog digitalt

Vid styrelsemötet deltog Madeleine i kraft av vice hedersordförande. Men drottning Silvia fanns inte på plats. I stället deltog hon digitalt, på grund av sin förkylning, skriver Expressen.

– Som hovet har gått ut med tidigare kommer prinsessan att fortsätta arbeta med Childhood från Sverige, och kommer att delta i verksamheten och i olika Childhood-program, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen och fortsätter:

– Det här är någonting som prinsessan har gjort länge, och som hon känner väldigt mycket för de här frågorna.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev