Foto: Henrik Montgomery/TT

Här glittrar Victoria på festkvällen i Rom – sagolika bilderna

Festligt, glittrigt och glada miner!
Här representerar kronprinsessan Victoria och prins Daniel Sverige i Italiens huvudstad Rom.
Se bästa bilderna från parets partykväll här.

Det var för några veckor sedan som det stod klart att kronprinsessparet skulle få åka på sin första utlandsresa sedan januari 2020.

På måndagen gick flyget för den svenska delegationen med destination Italiens huvudstad, Rom. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gör där ett besök tillsammans med en handelsdelegation från Sverige, enligt den officiella kalendern på hovets hemsida. Kanske kan kronprinsessparets närvaro göra handeln mellan länderna enklare?

Även regeringen finns representerad på resan i form av utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S). Det blir också ett stopp i storstaden Turin i norra delarna av Italien under den tre dagar långa resan för Victoria och Daniel.

Festkvällen i Rom

På måndagskvällen var det dags för en festlig tillställning då Sveriges ambassadör i Italien, tidigare partiledaren Jan Björklund (L) tog emot kronprinsessparet med sin hustru Anette Brifalk i Rom. Här har Victoria och Daniel anlänt till Sveriges ambassad i Rom.

ROM 20211018 Sveriges ambassadör i Italien Jan Björklund och hustrun Anette Brifalk (tv) välkomnar kronprinsessan Victoria och prins Daniel till en middag på Sveriges ambassad i Rom. Den 17–20 oktober reser utrikeshandelsminister Anna Hallberg och kronprinsessparet tillsammans med en företagsdelegation till Rom och Turin. Foto: Henrik Montgomery / TT

Kronprinsessan Victoria strålade verkligen i en elegant, glittrig silverfärgad partyklänning när hon mötte Romkvällen på en magisk uteplats med den italienska storstaden som förgrund. Tillsammans med prins Daniel fick hon en härlig utsikt av staden i skymningen.

ROM 20211018 Prins Daniel och kronprinsessan Victoria anländer till en middag på Sveriges ambassad i Rom. Den 17–20 oktober reser utrikeshandelsminister Anna Hallberg och kronprinsessparet tillsammans med en företagsdelegation till Rom och Turin. Foto: Henrik Montgomery / TT

Det bjöds på middag på ambassaden som hade plockat fram finporslinet med Sveriges heraldiska nationalsymbol, de tre kronorna handmålade (?) på faten.

ROM 20211018 utrikeshandelsminister Anna Hallberg, Sveriges ambassadör i Italien, Jan Björklund och kronprinsessan Victoria på en middag på Sveriges ambassad i Rom under kronprinsessparets resa med en handelsdelegation i Italien. Foto: Henrik Montgomery / TT

Innan festkvällen på måndagen besökte Victoria och Daniel utställningen Images that change the world på Piazza San Silvestro. På tisdagen fortsätter besöket med fler programpunkter, innan det är dags att åka vidare.

”I går inledde Kronprinsessparet en resa i Italien tillsammans med statsrådet Anna Hallberg och en svensk företagsdelegation. De svenska företagen besöker Rom och Turin för att knyta kontakter och erbjuda tjänster inom bland annat digitalisering och grön omställning”, skriver hovet på sin Facebook-sida och fortsätter:

”Italien gör just nu stora satsningar för att återstarta landet efter pandemin. I dag fortsätter programmet i Rom innan avfärd mot Turin senare i kväll”.

Hur tycker du Victoria och Daniel representerar Sverige ute i världen? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela gärna vidare inlägget!