Foto: Fredrik Sandberg/TT

Här hejar Estelle och Oscar fram Sverige till viktig seger – stora fotbollsglädjen på läktaren

Heja Sverige friskt humör – det är det som susen gör!
Här hejar Prinsessan Estelle och prins Oscar fram landslaget till tre viktiga poäng i VM-kvalet.
Kronprinsessan Victoria tog med familjen på fotboll.

Svenska herrlandslaget i fotboll tog en viktig seger i VM-kvalet på lördagskvällen, via 3-0 mot Kosovo.

Det var dessutom första gången sedan pandemirestriktionernas lättande som landslaget kunde välkomna publiken till en näst intill fullsatt nationalarena i Solna. Närmare 45 000 åskådare hade bänkat sig för att heja fram Blågult på Friends arena och det blev en riktig publikfest.

På hedersläktaren hade delar av kungafamiljen slagit sig ner för att visa sitt stöd till förbundskapten Janne Anderssons landslag.

Victoria och Daniel tog med barnen på VM-kval

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog med sig barnen prinsessan Estelle och prins Oscar på matchen. Iklädda varsin gul landslagströja hejade Estelle och Oscar fram Blågult till tre viktiga poäng. Även mamma Victoria och pappa Daniel hejade förstås intensivt från läktarplats.

STOCKHOLM 20211009 Statsminister Stefan Löfven med fru Ulla och kronprinsessan Victoria och prins Daniel med barnen prins Oscar och prinsessan Estelle jublar efter 2-0 målet under lördagens VM-kvalmatch i grupp B mellan Sverige och Kosovo på Friends Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

På samma rad fanns även den avgående statsministern Stefan Löfven med fru Ulla. Prins Daniel hade tidigare förbundskaptenen Tommy Söderberg som en av sina närmaste ”bänkgrannar” på läktaren. Mellan Ulla Löfven och kronprinsessan Victoria satt svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Kronprinsessfamiljen och de övriga på läktarna fick bland annat se svenske anfallsstjärnan Alexander Isak göra ett riktigt drömmål när han prickade in 2-0 i krysset i andra halvlek.

– Det kanske är mitt snyggaste i karriären. Jag vet inte, men det är möjligt, sade Alexander Isak till C More efteråt.

De övriga svenska målen gjordes av Emil Forsberg (straff) och Robin Quaison.

På tisdag ställs Sverige mot Grekland i en ny viktig kvalmatch till fotbolls-VM. Återstår att se om kronprinsessan med familj finns på plats i Solna även då.

Det är knappast första gången kungafamiljen visar sitt stöd till våra idrottslandslag, såväl på plats som på hemmaplan. I sensomras visade Victoria bland annat sitt stöd till de svenska paralympierna som tävlade om medaljerna i Tokyo med den här bilden.

Heja Sverige friskt humör!

Dela gärna vidare inlägget om du också hejar på Sverige!