Foto: Facebook

Här konfronteras David Hellenius av prins Daniel – efter TV4-profilens omtalade imitation: ”Har du…”

Här konfronteras David Hellenius av prins Daniel.
Det hela sker efter TV4-profilens omtalade imitationer av kungafamiljen – och är förstås en rolig sketch.

Under några år i mitten på 2000-talet var David Hellenius känd som en del av humorkollektivet som utgjorde programmet ”Hey Baberiba”. I humorshowen som bestod av massor av roliga sketcher deltog även Peter Magnusson och Christine Meltzer.

Programmet sändes på helgerna i TV4 och skapade ofta stora rubriker framför allt på grund av en särskild, återkommande sekvens.

Nämligen när trion gjorde sketcher av den svenska kungafamiljen. Det kunde exempelvis se ut så här:

När Magnusson intervjuades några år senare berättade han om ett möte med prins Daniel som då ska ha kommenterat sketcherna.

– Han började återberätta ”Hey baberiba”-sketcher som vi gjort om kungafamiljen: ”Vad roligt det var när ni var på Coop och på Ikea, kul när jag sa si och så”. Han blev verkligen jätteuppspelt och hade uppenbarligen sett nästan varenda ruta, har Magnusson berättat i en stor intervju med magasinet Café.

Prins Daniels konfrontation med David Hellenius

När prins Daniel 2016 uppmärksammade svenska folket på egna organisationen Generation Pep tog han till ett gammalt beprövat recept för att skoja till det.

Han bjöd in just David Hellenius och hans son, barnskådespelaren Leo, för att spela in en sketch som blev mycket uppskattad i sociala medier.

I videoklippet kan man först se Hellenius, utklädd till prins Daniel, stå och berätta varför det är viktigt för barn och unga att röra på sig – ett budskap som Generation Pep arbetar för.

Då dyker plötsligt prinsen upp.

– Vad håller ni på med nu då? Har du börjat härma mig igen? säger prins Daniel i klippet som går att se här nedan:

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria är initiativtagare till organisationen Generation Pep som arbetar för att få barn och unga att röra på sig och må bättre. Häromdagen arrangerades Pep Forum 2022, där bland annat panelsamtal ägde rum. Kronprinsessparet fanns på plats för att tala, liksom friidrottsstjärnan Carolina Klüft.

LÄS MER: Minnesvärda klipp: Den gången David Hellenius ”greps” i direktsändning – och polis stormade in i Let’s dance

Detta var bara för härligt! Dela gärna vidare inlägget!