Här strålar Victoria med elegant detalj på Polarpriset – titta nu när hon vänder sig om: ”Stal showen”

Under tisdagskvällen samlades modern tids musikelit tillsammans med kungligheter och kändisar på Grand Hotel i Stockholm för att delta i Polarpris-galan. På gästlistan fanns stora namn som Iggy Pop, Diane Warren, Lena Endre, Jill Johnson och Molly Sandén. Men den som enligt experterna “stal showen” på röda mattan var ingen mindre än kronprinsessan Victoria. 

Polarpriset har kallats musikens nobelpris. Priset instiftades av Stikkan Anderson 1989, och namnet kommer från hans skivbolag Polar Music. 

Sedan 1992 delas priset årligen ut till personer som utmärkt sig inom musikskapande och gjort avtryck internationellt. Några av de som fått mottaga polarpriset är Sir Elton John, Sir Paul McCartney, Metallica, och Max Martin. 

Iggy Pop fick polarpriset

Den stora galan där polarpriset delas ut hålls alltid på plats i Stockholm, som var residens för grundaren Stikkan Anderson. 

Under 2022 års gala var det artisten Iggy Pop som prisades, och i och med det tillägnades flera av kvällens framträdanden honom. 

Iggy Pop
Iggy Pop. Foto: Shutterstock

Maja Ivarsson, från The Sounds, var en av de som vågade sig på en tolkning, vilket uppskattades av storheten Iggy. 

Kändiseliten på plats

Förutom musikelitet var statsminister Magdalena Andersson på plats, samt flera medlemmar i kungafamiljen. 

“Det märks att folk ansträngt sig för att se sitt yttersta ut ikväll”, sa TV4:s programledare Tilde de Paula Eby när hon och modeexperten Emilia de Poret såg sig omkring på röda mattan. 

 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under utdelningen av Polarpriset 2022 på Grand Hotel i Stockholm på tisdagen. Foto: Jessica Gow / TT

Victorias outfit hyllas

Den som i vanlig ordning fick många blickar riktade mot sig var kronprinsessan Victoria, som enligt modeexperterna “stal showen”. 

”Kronprinsessan Victoria stal showen i kvällens mest eleganta look – inte särskilt förvånande då den är signerad otroliga Totême. Det snygga setet, som specialsytts för kronprinsessan, har en klassisk siluett med en modern twist. Kul att hon att vågade satsa på ett trendig outfit inför rock-kvällen!”; skrev Damernas Världs moderedaktör Märta Börjeson Munk Kaij, som gav Victorias outfit 5 av 5 i betyg. 

Kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prins Daniel anländer till Polarpriset 2022 som delas ut på Grand Hotel i Stockholm på tisdagen. Foto: Jessica Gow / TT 

En detalj som många inte vet är att Victoria alltid väljer svensk design när det kommer till Polarpris-galan, och i år var inget undantag. 

Victoria strålar i allt hon bär. Dela gärna om du håller med.