Här tar lillprinsen emot Carl Philip i Vasaloppet

Carl Philip hade det motigt i spåren under Vasaloppet.

Men det var värt allt slit.

Vid mål möttes han med en bamsekram – från sonen.

– Bästa välkomnandet efter 9 mil i tunga spår, skriver hovet på prinsparets Instagram.

Prins Carl Philip och tusentals andra skidåkare kämpade sig fram i snö och vind i söndagens Vasaloppet.

– Det här är absolut något i hästvägar, sa Carl Philip ii SVT:s sändning.

Prinsen var också ödmjuk och hyllade alla som deltog i loppet.

– Det är fantastiskt bra av alla som åker. Det är motigt. Jag har sagt det innan. Eloge till de som kommer bakom för de har ännu sämre spår, säger Carl Philip

Men visst är det värt allt slit, särskilt när man tas emot med en sån här stor kram.

På prinsparets Instagram har man lagt upp en bild där man ser hur Carl Philips son Alexander möter upp sin pappa i målområdet. Carl Philip, sittande på huk, omfamnar sin lille prins.

– Bästa välkomnandet efter 9 mil i tunga spår. Fantastiskt jobbat alla medåkare i Vasaloppet 2019, skriver hovet.

Så gick det för prins Carl Philip i Vasaloppet 2019

Grattishälsningarna strömmar in till prinsen, som gjorde sin första start i Vasaloppet. Han har tidigare åkt öppet spår, och då blev sluttiden 6.21.52. Det är närmare en timme bättre än sin pappa, kung Carl Gustafs rekord i öppet spår.

Prinsen, som med söndagens start för Vasaloppstraditionen vidare, lyckades dock inte slå sin pappas personbästa i Vasaloppet.

När Carl Gustaf åkte 1977 gick han i mål på tiden 8.12.41. Allt som allt startade 15 800 i årets Vasalopp. Carl Philip, som placerade sig som nummer 5726, passerade mållinjen i Mora strax innan 17 på söndagseftermiddagen, då med en tid på 8.46.12.

Då ska man dock inte glömma att väderförhållandena var snudd på urusla för årets Vasaloppetdeltagare. Snö och vind gjorde det extra tufft, vilket gör prinsens bedrift än mer imponerande.

Vilket otroligt varmt välkomnande. En sån kram är det verkligen värt att kämpa lite extra för. Skicka dina grattishälsningar till Carl Philip och alla andra som åkte Vasaloppet genom att kommentera på Facebook.