Här visar kronprinsessan Victoria och prins Daniel sitt stöd – för ukrainska flyktingbarn i Stockholm

Här visar kronprinsessan Victoria och prins Daniel sitt stöd till ukrainska flyktingbarnen i Stockholm.

Sedan kriget i Ukraina inleddes 24 februari har miljontals människor flytt landet. Många av dessa är barn – och ett antal har kommit till Sverige.

Här i det nya landet tvingas de anpassa sig till en ny vardag.

För somliga innebar detta nyligen ett kungligt studiebesök.

På måndagen besökte nämligen kronprinsessan Victoria och prins Daniel barn som flytt krigets Ukraina i Nordiska museets lokaler på Djurgården i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
Kronprinsessan Victoria. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

– Initiativet från ideella organisationen Beredskapslyftet i samarbete med Nordiska museet syftar till att med hjälp av nyanlända ukrainska lärare och handledare underlätta fortsatt skolgång i enlighet med ukrainsk läroplan och erbjuda aktiviteter, rutiner, trygg miljö och social interaktion för barnen, skriver hovet om besöket från kronprinsessparet, på Instagram.

Här hälsar Victoria och Daniel på hos ukrainska flyktingbarnen

På hovets egna bilder från tillställningen kan vi se hur Victoria och Daniel sitter ned vid ett bord och pratar med barnen och en pedagog. Stämningen ser, trots det hemska som inträffat i barnens hemland, ut att vara god.

Hovet berättar att aktiviteterna, som erbjuds kostnadsfritt till 100 barn i åldrarna 6–10 år, är en blandning av lek, lektioner, svenskundervisning och utflykter. Någonting som kronprinsessparet alltså vill hjälpa till att lyfta fram genom sitt besök.

Dela gärna vidare inlägget om du också vill uppmärksamma detta fina initiativ!