Foto: TT

Chris O’Neill visar sig utan vigselringen – på nya bilderna

.

Här visar sig Chris O’Neill – utan vigselringen. 

Den oväntade detaljen i bilderna från Stockholms slott uppmärksammades först av Svensk damtidning.

Herr Chris O’Neill är i Sverige tillsammans med prinsessan Madeleine. Familjen bor som bekant sedan i höstas i Florida, USA, efter att ha flyttat från London.

– Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern, skrev hovet i ett pressmeddelande när nyheten om USA-flytten kom under förra sommaren.

Men nu är prinsessan Madeleine och Chris alltså åter i Sverige. Madeleine har bland annat passat på att lansera sin debut som författare – barnboken ”Stella och hemligheten” som redan gjort storsuccé på försäljningslistorna.

Boksläppet gjorde att starten på sommaren blev hektisk för Madeleine, som landade i Sverige tillsammans med yngsta dottern prinsessan Adrienne. Chris de andra barnen, Leonore och Nicolas, kom nämligen ett par dagar senare efter att barnen blivit sjuka och tvingats stanna hemma ett tag till.

Madeleine och barnen till Öland

Madeleine väntas tillbringa mycket tid i Sverige i sommar, medan Chris tänker varva tiden i Sverige med jobbuppdrag utomlands, uppger Expressen. Det blir bland annat ett besök på Öland för Madeleine och barnen.

– Det är en tradition som kungafamiljen har, att de ofta spenderar en tid i juli månad på Öland, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

För två veckor sedan närvarade prinsessan och Chris vid en bankett på Stockholms slott. Det handlade då om ett statsbesök från Sydkorea, då presidentparet kom på besök och bland annat mötte den svenska kungafamiljen.

Nu uppmärksammar Svensk damtidning en detalj i bilderna från banketten. Chris bär nämligen inte sin vigselring på bilderna.

STOCKHOLM 2019-06-14 Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill anländer till en bankett på Stockholms slott för Sydkoreas presidentpar som är på statsbesök i Sverige. Foto: Sören Andersson / TT

Här kan man se bilden lite närmare. Och anledningen bakom kan man så klart bara spekulera i. Det finns till exempel flera olika smycken som är mer eller mindre vänliga mot huden, olika typer av allergier och så vidare.

I Storbritannien bär exempelvis inte tronarvingen prins William vigselring alls – och det har han inte gjort sedan han gifte sig med sin Kate år 2011, skriver Express.

– Han gillar inte smycken och kungahuset gav ut ett uttalande innan bröllopet och förklarade det, sa en talesperson för det brittiska kungahuset om Williams och Kates beslut då, till tidningen.

STOCKHOLM 2019-06-14 Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill anländer till en bankett på Stockholms slott för Sydkoreas presidentpar som är på statsbesök i Sverige. Foto: Sören Andersson / TT

View this post on Instagram

State dinner at the Palace for the President of Korea ????

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

För två veckor sedan firade Madeleine och Chris sexårig bröllopsdag och det firade prinsessan bland annat genom att lägga upp den här bilden från deras sagolika bröllop på sociala medier.

Prinsessan Madeleines engagemang för barn och ungdomar

Prinsessan Madeleine har de senaste dagarna gjort flera besök på organisationer som fokuserar på sociala frågor. Förra måndagen gästade Madeleine organisationen Min stora dag, som samarbetar med sjukhus så att allvarligt sjuka barn och barn med diagnoser kan få upplevelser att längta till och minnas.

View this post on Instagram

I dag besökte jag Min Stora Dag, som jag har den stora äran att vara beskyddare av. Under besöket fick jag uppdaterad information om det viktiga arbete som stiftelsen utför för allvarligt sjuka barn och barn med diagnoser. Läs mer på @minstoradag Foto: Pelle T Nilsson/SPA

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Dagen därpå besökte prinsessan barnrättsorganisationen Maskrosbarn, som stöttas av Madeleines och mamma drottning Silvias hjärteprojekt Childhood. Maskrosbarn jobbar med att förbättra levnadsvillkoren för barn som växer upp i hem där minst en förälder mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk, förklarar prinsessan på Instagram.

– Jag är både glad och stolt över att Childhood ger bidrag till Maskrosbarn, skrev Madeleine efter besöket på sin Instagram.

Dela gärna vidare om du också uppskattar prinsessan Madeleines arbete för barn och ungdomar i Sverige och utomlands!