Foto: Claudio Bresciani / TT & Instagram @kungahuset

Hovet bekräftar: Därför missade Chris O’Neill sonen Nicolas födelsedag egentligen

Prins Nicolas firade nioårsdagen i Sverige.
Utan pappa Chris O’Neill.
– Det är väldigt mycket logistik med en stor flytt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Prins Nicolas föddes på Danderyds sjukhus den 15 juni 2015, och firade därmed sin 9-årsdag i lördags. Han är prinsessan Madeleines och Chris O’Neills andra barn och har plats nummer tio i den svenska tronföljden – efter sin storasyster Leonore och före lillasyster Adrienne.

Nicolas har emellertid inte synts till särskilt ofta i Sverige sedan han föddes, och det har givetvis sin förklaring i att familjen under större delen av hans liv bott utomlands. Först i London, Storbritannien – och sedan 2018 i Florida, USA.

Men nu väntas familjen flytta hem till Sverige igen, och då kommer Nicolas att börja i skola i Stockholm.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola. I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm, skrev hovet i en kommuniké våren 2023.

Den stundande flytten har föregåtts av snurriga turer, där hovet först i ett pressmeddelande våren 2023 uppgav att flytten för hela familjen skulle ske under augusti 2023.

Men så blev det alltså inte.

I stället verkar det som om flytten kommer att ske nu – ett år senare, efter att Madeleine och Chris fått sitt stora lyxhus i Florida sålt. I april hittade huset ny ägare för motsvarande 75 miljoner kronor, vilket var något under utgångspris, rapporterade Hello Magazine.

Under lördagen firade prins Nicolas sin födelsedag med familjen i Sverige, berättar hovets informationschef.

– Det är som alla födelsedagar med barnen, det firas privat. Det är klart att, som i alla familjer, så uppmärksammas det och det är alltid en stor dag för barn att fylla år, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Men en som missade att närvara vid den stora dagen var pappa Chris O’Neill som inte befann sig i Sverige under helgen.

– Familjen håller på att flytta till Sverige och det innebär att det är en rätt stor flytt, manöver, att flytta när man har bott så många år utomlands. Därför flyttar familjen med bohag i etapper, säger Thorgren och fortsätter:

– Chris kommer några dagar senare, helt enkelt, för att det är väldigt mycket logistik med en stor flytt.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev