Hovet bekräftar: Drottning Silvia sjuk – ställer in resa

Drottning Silvia har blivit sjuk – och blir nu tvungen att ställa in en resa med kung Carl XVI Gustaf, skriver Svensk damtidning.

Kungafamiljen har haft en del intensiva dagar med stora uppdrag i rampljuset. Framför allt Nobelfirandet i Stockholm i slutet på förra veckan, som blev i betydligt mindre skala även i år till följd av coronapandemin.

Kungaparet deltog i ceremonin i stadshuset liksom kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

STOCKHOLM 20211210 Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, drottning Silvia och kung Carl Gustaf anländer till Nobelprisutdelningen på fredagskvällen. Årets pristagare hyllas med en ceremoni som äger rum i Blå hallen i Stockholms stadshus. Foto: Anders Wiklund / TT

Den här veckan var det planerat för en resa till Dubai för kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Men Silvia har nu fått ställa in sin medverkan.

Anledningen är att drottningen blivit sjuk.

– Drottningen är förkyld och har inte rest dit, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning, till Svensk damtidning.

250 personer från Sverige inklusive kungen och utrikeshandelsminister Anna Hallberg reser till emiratet i Förenade Arabemiraten i tre dagar för att delta vid världsutställningen Expo 2000. Förenade Arabemiraten rankas ofta lågt i frihetsindex som mäter medborgerliga friheter och politiska rättigheter.

HALMSTAD 20211018 Drottning Silvia besöker Hallands konstmuseum i Halmstad under länsbesöket i Halland. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT