Hovet bekräftar: Victoria sjuk – kunde inte stötta mamma Silvia på plats i sorgen

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kronprinsessan Victoria tvingades avstå närvaro vid begravning i Belgien, skriver Svensk damtidning.

I helgen reste delar av den svenska kungafamiljen till Belgien för att närvara vid en begravning. Detta sedan drottning Silvias bror Ralf Sommerlath, 95, förlorat sin livskamrat. I över 60 år har han varit tillsammans med hustrun Charlotte de Toledo Sommerlath. Men i helgen kom beskedet att Charlotte, som alltså var Silvias svägerska, somnat in.

För kungafamiljen innebär detta sorg. Silvias svägerska stod dem nära. Charlotte syntes ofta sida vid sida med sin make och kungafamiljen under årens lopp. De har så klart deltagit vid stora familjeangelägenheter som dop och bröllop.

Tillsammans fick Charlotte två barn med Ralf Sommerlath: Carmita Sommerlath Baudinet och Thomas de Toledo Sommerlath, varav den förstnämnda var kungaparets brudtärna vid bröllopet 1976, skriver Aftonbladet.

Victoria tvingades avstå begravningen

Begravningen ägde rum i Belgien i helgen, och på plats från Sverige fanns kungaparet, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine, skriver Svensk damtidning.

Kronprinsessan Victoria tvingades kasta in handduken. Hovet bekräftar nu orsaken bakom hennes frånvaro.

– Kronprinsessan är förkyld och av respekt för övriga så valde hon att inte åka till begravningen. Hon är kvar hemma i Sverige, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Vila i frid, Charlotte.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version