Hovet förklarar prinsessan Sofias frånvaro: ”Inte i hovkalendern”

Det var tidigare i somras som Svensk Dam uppmärksammade att prinsessan Sofia inte hade några kungliga uppdrag i kalender längre.

Snart visade det sig dock att prinsessan Sofia, trots avsaknaden, syntes på ett flertal kungliga tillställningar över hela landet. Nu avslöjar hovet hur det ligger till.

Foto: Anders Wiklund/TT

Att följa den svenska kungafamiljen offentliga uppdrag är enkelt för den som vill, förutom när det kommer till Carl Philips hustru prinsessan Sofia.

I hennes kalender, där de kungliga uppdragen brukade ligga, har det ekat tomt sedan flera veckor tillbaka.

”Kommer att tillkomma punkter…”

Men det är inte så att prinsessan inte syns vid offentliga tillställningar. Tvärtom så verkar hon ha mycket för sig. Nu förklarar hovet att det finns en anledning till att dessa framträdanden inte står med i kalendern, då Sofia är mer hedersordförande än prinsessa.

– Prinsessan arbetar aktivt med både sitt uppdrag, Project Playground och Stiftelsen som hon har tillsammans med prins Carl Philip. Allt syns inte i hovkalendern. Det kommer kontinuerligt att tillkomma punkter som prinsessan önskas delta på, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Foto: TT