Därför ”bryter” hovet mot reglerna i SVT-succén – så svarar de: ”Tanken var aldrig…”

Kronprinsessan Victoria gav kunglig glans till ”Antikrundan”.
Men hovet ville inte att hennes privata föremål skulle värderas.
För Nöjeslivet berättar de varför.
– Silverdosan har ett stort emotionellt värde för Kronprinsessan, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid kungliga hovstaterna.

Victorias medverkan i torsdagens ”Antikrundan” innebar en milstolpe i programmets 30-åriga historia. Det är nämligen första gången någonsin en kunglighet medverkar.

Avsnittet spelades in vid Koppartälten i Haga, Solna, förra sommaren. Och i samband med inspelningen passade experterna Rickard Thunér och Knut Knutsson på att besöka Victoria i Gustav III:s paviljong i Haga.

Enligt Pernilla Månsson Colt, producent för ”Antikrundan” var det inte särskilt svårt att övertyga prinsessan om att vara med i programmet.
– Eftersom vi skulle vara vid Koppartälten i Haga, så frågade vi om hon kunde tänka sig att komma till oss eller om vi kunde komma till henne. Det visade sig att hon tittar på Antikrundan och tycker om programmet. Så det blev ett snabbt ja. Vi behövde aldrig tjata, säger hon till Nöjeslivet.

FOTO: SVT

Hovets krav i Antikrundan

I torsdagens avsnitt förklarar programledaren Anne Lundberg att precis som alla gäster i ”Antikrundan” måste man ha med ett föremål att visa upp. Med sig har Victoria bland annat ett litet silverskrin, som drottning Ingrid gett henne i 18-årspresent.

Men uppenbarligen fanns det vissa krav från hovet inför besöket på Haga.
–  Gustav den tredjes paviljong kryllar det av dyrgripar men vi har lovat hovet att inte sätta några ekonomiska värden så vi hoppas att kronprinsessan har tagit med sig något riktigt personligt, säger Anne Lundberg.

FOTO: Stina Stjernkvist /SVT

Pernilla Månsson Colt säger till Nöjeslivet att det inte är första gången man låter bli att värdera ett föremål i programmet.
– För oss var värdet att Victoria ville vara med, säger hon.
– Varför de inte ville ha föremålen värderade dem får du fråga hovet om.

Så svarar Hovet

Hovet menar i sin tur att det var SVT som önskade att Victoria skulle visa ett privat föremål.
– Det var ett önskemål från SVT att Kronprinsessan visade ett privat föremål i samband med Antikrundans inslag från Gustav III:s paviljong, skriver Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid kungliga hovstaterna i ett mejl till Nöjeslivet.
– Kronprinsessan visar ett privat föremål, en silverdosa hon fått av Drottning Ingrid. Silverdosan har ett stort emotionellt värde för Kronprinsessan men tanken var aldrig att föremålet skulle värderas i programmet.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/AzCVaWAJIFSTP_DolhqUm2kRx9KsreXWk7Nf4ZsH_6Pa_mPQDpAVqQLBA6CF1kXF?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Kul med kunglig glans i ”Antikrundan”. Vad tycker du om Victorias medverkan? Skriv gärna i kommentarsfältet på Facebook!