Hovet om beslutet för kronprinsessans födelsedag – SVT:s vägran för kungafamiljen

Snart fyller kronprinsessan Victoria 44 år och det ska firas ordentligt.

Nu avslöjar hovet vilka artsiter som kommer att uppträda för kungafamiljen under Victoriakonserten – och detaljen kring valet av artister.

– Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk konsert, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna i ett pressmeddelande.

Kronprinsessan Victorias födelsedag närmar sig med stormsteg och den 14 juli är det dags att fira ordentligt. Då fyller vår kära kronprinsessa 44 år.

Som vanligt kommer kungafamiljen, vid tillfället, att befinna sig på Öland. Där har de tidigare i sommar firat midsommar tillsammans – hela familjen.

Kring födelsedagsfirandet har hovet tidigare meddelat att det blir en del förändringar jämfört med tidigare år.

”Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter Kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott”, skrev Hovet i ett pressmeddelande.

Kronprinsessan Victoria
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Victoriakonserten

Men under födelsedagskvällen väntar en glänsande tillställning i Borgholms Slottsruin. För det är nämligen där Victoriakonserten kommer att äga rum för att hedra kronprinsessan.

Tidigare kom det glada beskedet att kronprinsessan i år kommer att uppvaktas stort. Hela kungafamiljen väntas vara på plats under konserten.

Under kvällen kommer kvällens huvudperson, kronprinsessan, att dela ut det ärofyllda Victoriapriset. I år går priset till skridskostjärnan Nils van der Poel.

Artisterna som uppträder

Men födelsedagsbarnet kommer även att få njuta av musik av absoluta toppklass och nu meddelar hovet vilka som kommer att stå för underhållningen på plats. 

Och det är inga dåliga namn som kommer ta ton framför kungafamiljen, publiken och tv-tittarna.

Mando Diao, Smith & Tell, Sabina Ddumba, Moonica Mac och Sofia Jannok kommer alla stiga upp på scenen. De ackompanjeras av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen.

Kronprinsessan med familj
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Benjamin Ingrosso kommer

Dessutom kommer även, den så aktuella, Benjamin Ingrosso få möjligheten att charma kungafamiljen med sin vackra sångröst.

– Det känns väldigt inspirerande att kunna presentera ett så starkt uppställ av artister i år när vi har äran att välkomna tillbaka såväl kungafamiljen som några hundra personer i publiken. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk konsert, både live och på tv, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna i ett pressmeddelande.

Men nu ger även hovet besked angående hur mycket inflytande kungafamiljen och födelsedagsbarnet haft kring bokningarna av artister.

– Det är arrangören tillsammans med SVT som tar beslut kring artisterna, skriver hovet i ett mail till Newsner.

Trots att kronprinsessan alltså själv inte bestämt vilka som kommer att få uppträda finns alla möjligheter för att det här blir en riktig kanonkväll.

För tv-tittarna kommer konserten att sändas på SVT1, 14 juni, med start 21.00. Sändningen kommer att ledas av rutinerade, Yvette Hermundstad.

Benjamin Ingrosso på Skansen
Benjamin Ingrosso kommer att uppträda under Victoriakonserten. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vi önskar kronprinsessan ett stort grattis i förskott! Vad tycker ni om artisterna som kommer att uppträda? Lämna gärna en kommentar på Facebook!