Hovet bekräftar: Därför är Madeleine på blixtvisit i Sverige

Prinsessan Madeleine är snart tillbaka i Sverige. Men det blir bara en blixtvisit, avslöjar Svensk Damtidning.

Dagen före Nobelfesten, delar drottning Silvias barnrättsorganisationen World Childhood ut sitt nya stora pris Childhood-priset den 9 december. Prinsessan Madeleine sitter i prisjuryn och är djupt engagerad i juryarbetet och är med även detta året.

– Prinsessan Madeleine kommer till Stockholm i början av december och hon kommer att vara med vid utdelningen av Childhood-priset måndagen den 9 december. Hon stannar över Nobelfestligheterna och Lucia. Men sedan åker hon direkt tillbaka hem till Florida igen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Beskedet: Därför kan Madeleine tvingas lämna sitt hem

Prinsessan Madeleine deltog i förra årets Nobelsammanhang men dessförinnan var det 2017 och vid Nobelfesten 2018 stannade prinsessan hemma med barnen i Florida.

Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill under en bankett på Stockholms slott för Sydkoreas presidentpar som var på statsbesök i Sverige. Foto: Sören Andersson / TT

Men det här året stannar Chris O’Neill och barnen kvar i Miami medan Madeleine glittrar vid bankettbordet i Stockholms stadshus. Men Madeleine verkar alltså inte vilja vara ifrån sin älskade familj mer än hon behöver.

Vad roligt, då får vi kanske se en liten skymt av prinsessan Madeleine när hon kommer till Sverige! Dela gärna inlägget för att sprida informationen vidare.