Hovets besked – inför prinsessan Estelles stora 10-årsdag: ”Det blir inte…”

Den 23 februari fyller prinsessan Estelle 10 år.

Nu ger hovet besked om hur den stora födelsedagen ska firas, skriver Allas.

Ja, i år är det tio år sedan kronprinsessan Victoria och prins Daniel blev föräldrar för första gången.

Det var klockan 04.26 den 23 februari 2012 som en liten prinsessa kom till världen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Hon var 51 centimeter lång och vägde 3 280 gram – en liten bebis, som omedelbart fick stora rubriker över hela världen.

På dopet den 22 maj samma år fick prinsessan namnet Estelle Silvia Ewa Mary. Hertiginna av Östergötland – och tvåa i den svenska tronföljden.

prinsessan estelle
Foto: Kate Gabor, Kungahuset.se

Prinsessan Estelle fyller 10 år

Men åren går, och prinsessan Estelle har redan hunnit med massor. Bland annat att få en lillebror vid namn Oscar, liksom sex kusiner i kungafamiljen!

Vi har också fått lära oss lite om hur prinsessan är som person. I samband med att ”Kungahuset 2022” visades i tv runt jul gav Rania Shemoun Olsson, som följt kungafamiljen under året, en inblick i hur prinsessan Estelle och prins Oscar är bakom kulisserna.

– De är ju så charmiga de här barnen! De busade med vår fotograf, ville filma själva och ta tag i kameran. De är som vilka barn som helst, älskar skärmarna, sa hon då i TV4:s Nyhetsmorgn.

Nu är det alltså snart dags för den busiga och glada prinsessan Estelle att fylla tvåsiffrigt. En stor milstolpe, en första jämn födelsedag i livet, och ett ögonblick som vi misstänker att prinsessan själv säkert ser fram mycket emot.

Men någon stor, kunglig ceremoni blir det inte. I alla fall inte den här gången.

prinsessan estelle, prins oscar
BORGHOLMS SLOTT 20210714 Prinsessan Estelle, prins Oscar och kronprinsessan Victoria närvarar i samband med firandet av kronprinsessans födelsedag på Victoriadagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Så kommer födelsedagen firas

I stället väntas prinsessan Estelle fira sin födelsedag precis som tidigare, ihop med nära och kära.

Det berättar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, i en intervju med tidningen Allas.

– Prinsessan Estelles tioårsdag kommer att uppmärksammas på samma sätt som hennes tidigare födelsedagar, det vill säga med nya födelsedagsbilder och med en officiell gratulation. Men det blir inte något ceremoniellt, och inte något officiellt utöver detta. Dagen firas med familjen, säger Margareta Thorgren till Allas.

Stort grattis i förskott säger vi till prinsessan Estelle, vi hoppas att det blir en alldeles underbar 10-årsdag med familjen!

prinsessan estelle
Foto: Kate Gabor, Kungl. Hovstaterna