Foto: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna

Hovets fina överraskning till svenska folket – nya bilderna visar kungafamiljen som du aldrig sett dem

Här är nya sagolika bilderna på kungafamiljen!

Kamerorna har smattrat runt den kungliga familjen i slottet på sistone.

Nu får vi se resultatet.

I början av veckan lanserade nämligen kungliga hovstaterna sin helt nya hemsida – och man gjorde det med stil. Hemsidan har fyllts på med massor av nytagna porträttfotografier tagna av hovets egna fotografer.

Nya bilderna på kungafamiljen

Bilden nedan är tagen av den sedan länge anlitade hovfotografen Linda Broström, och på fotot ses även den annars Floridabaserade prinsessan Madeleine poserandes i mitten på den övre raden, flankerad av brodern prins Carl Philip och systerdottern prinsessan Estelle.

Kungafamiljen: Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, prins Daniel, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
Kungafamiljen: Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, prinsessan Estelle, prins Daniel, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Noterbart är att ”bara” kronprinsessan Victorias och prins Daniels barn, Estelle och prins Oscar, är med på fotot. Det var i oktober 2019 som kungen fattade beslutet om att minska kungahuset i Sverige. Därmed frigjordes barnbarnen prins Alexander, prins Gabriel, prins Julian, samt prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne från uppdrag inom hovet. Däremot är de alla så klart fortfarande en del av kungafamiljen.

LÄS MER: Experten om kungens beslut – barnbarnen får lämna kungahuset: ”Mycket överraskande och förvånande”

”H.M. Konungen har beslutat om förändringar i Det Kungl. Huset. Syftet med dessa förändringar är att klargöra vilka personer inom Den Kungl. Familjen som kan förväntas tas i anspråk för sådana officiella uppdrag som åligger statschefen eller anknyter till statschefsämbetet”, meddelade hovet då, i ett pressmeddelande.

Här poserar kronprinsessan Victoria med en alldeles sagolik långklänning! Bakom kameralinsen står hovfotografen Thron Ullberg.

Kronprinsessan Victoria 2022. Foto: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna
Kronprinsessan Victoria 2022. Foto: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna

Prinsessan Estelle har också fått en nytagen pressbild på hovets hemsida!

Prinsessan Estelle 2022. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
Prinsessan Estelle 2022. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Liksom lillebror prins Oscar!

Prins Oscar 2022. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
Prins Oscar 2022. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Detta är en riktigt historisk bild! Tre generationer – kungen tillsammans med de nästkommande i tronföljden: kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och kung Carl XVI Gustaf. Foto: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och kung Carl XVI Gustaf. Foto: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna

Så underbart! Dela gärna vidare inlägget!