Hovets glädjebesked inför firandet av kronprinsessan – de deltar från kungafamiljen

Den 14 juli fyller kronprinsessan Victoria 44 år och självklart kommer det att uppmärksammas.

Det har länge varit oklart vilka från kungafamiljen som kommer att närvara vid ceremonin.

Men nu har hovet lämnat ett besked.

Kronprinsessans födelsedag närmar sig med stormsteg och det är klart att Victoria ska få ett ordentligt firande när hon den 14 juli, fyller 44 år. Som vanligt är det ett firande med pompa och ståt som väntar på Öland.

Den kungliga händelsen uppmärksammas inte bara under en dag. Nejdå, under Victoriadagarna, 10–15 juli, är schemat fullt av fysiska aktiviteter som Victoriagolfen, Victoriapadeln och Victorialoppet – med målet att samla in så mycket pengar som möjligt till kronprinsessans fond.

Dessutom har, i år, hela kungafamiljen samlats på Solliden, Öland. Ett extra glädjebesked är sedan en tid tillbaka att även prinsessan Madeleine är tillbaka i Sverige och har med sig barnen Adrienne, 3, Nicolas, 6, och Leonore, 7.

Kronprinsessan Victoria
Foto: Henrik Montgomery / TT

Ändrat upplägg

Med andra ord har kungafamiljen en härlig tid framför sig på Öland. Men när kronprinsessans födelsedag väl är kommen – kommer inte allt att vara sig likt.

”Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter Kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott”, skriver Hovet i ett pressmeddelande.

Firandet av kronprinsessan kommer att krönas med Victoriakonserten som i år äger rum under födelsedagskvällen. Den 14 juni 21.00 kommer tittarna kunna följa firandet på SVT.

Då kommer vi bland annat få se Victoria dela ut det ärofyllda priset, Victoriapriset, till skridskostjärnan Nils van der Poel. Men tittarna kommer även, liksom kronprinsessan, bjudas på fantastiska uppträdanden från bland annat melodifestival-vinnaren Tusse.

Foto: Jonas Ekströmer, Kungahuset.se

De deltar från kungafamiljen

Däremot har det länge varit oklart rörande vilka från kungafamiljen som kommer att närvara under det sprakande firandet i Borgholms slottsruin. Men nu står det klart!

Förutom de självklara, kronprinsessan Victoria och prins Daniel så kommer både kungen och drottningen att vara på plats. Även prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer att uppvakta kronprinsessan – liksom prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. Vilket även Svenskdam skrivit om.

Glada nyheter alltså för kronprinsessan som förtjänar ett riktigt släktkalas dagen till ära. 

Om barnen prins Oscar och prinsessan Estelle hänger med på konserten återstår att se – men vi kan alltid hoppas! I sådana fall skulle det innebära att den 5-åriga prinsen gör sin Victoriakonsert-debut.

Vi hoppas att kronprinsessan får en riktigt underbar födelsedag! Kommer ni att titta? Lämna gärna en kommentar på Facebook!