Hovets krisplan för Madeleine – ställde in viktiga galan akut

Prinsessan Madeleine lägger ner stora delar av sin tid på organisationen Childhood Foundation, året runt. Men när det under onsdagskvällen var dags för organisations stora gala fick hedersgästen Madeleine lov att ställa in akut, och hovet fick istället sätta Silvia på första, bästa flyg till USA.

Prinsessan Madeleines hjärta klappar hårt för arbetet med välgörenhetsorganisationen Childhood Foundation. Därför var det med tungt hjärta hon fick lov att ställa in besöket på onsdagskvällens stora gala i New York.

Eftersom att prinsessan Madeleine är en stor och viktig representant för organisationen  så fick hovet ordna en krisplan. Det resulterade i att drottning Silvia fick flygas till New York akut för att ersätta sin dotter på galan.

Drottning Silvia på Childhood-galan i New York
Foto: Johannes Worsøe Berg/TT

Därför fick prinsessan Madeleine ställa in galan

Anledningen var att barnen blivit sjuka, och Madeleine var tvungen att se efter dem.
– Vi åkte på en influensa. Och ja, vad gör man när man är sjuk och allt krisar? Jo, då ringer man mamma och säger ”hjälp, vad gör jag nu!?”, säger Madeleine till Expressen.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Med för Madeleine var det viktigt att kunna närvara på galan, därför lyckades hon lösa situationen, så att hon till slut kunde gå i sällskap med mamma Silvia, det berättar Expressen.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine på Childhood Foundations gala
Foto: Johannes Worsøe Berg/TT

Vilka fina och empatiska kungligheter vi har. Dela gärna om du är stolt över dem.