Hovets nya besked om prins Joachim efter tiden på sjukhus – har blivit utskriven

Efter tiden på sjukhus.

Nu kommer det danska hovet med glädjande nyheter om prins Joachim.

Det var i förra månaden som det kom rapporter från Danmark om att prins Joachim, 51, drabbats av en blodpropp i hjärnan.

– Prins Joachim blev sent i går inlagd på universitetssjukhuset i Toulouse i Frankrike. Prinsen blev omedelbart opererad för en blodpropp i hjärnan, skrev hovet i en officiell kommuniké där de också förklarade att operationen gått bra.

STOCKHOLM 20130608 Prinsessan Marie och prins Joachim lämnar efter bröllopet mellan prinsessan Madeleine Christopher O’Neill i Slottskyrkan i Stockholm på lördagseftermiddagen. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX / TT

Nu har den danska prinsen skrivits ut från sjukhuset, rapporterar danska Billedbladet.

”Det är läkarnas värdering, att prinsens hälsa har förbättrats i sådan utsträckning att hans kungliga höghet kan skrivas ut”, skriver danska hovet i ett pressmeddelande.

Prinsen kommer nu att få ta igen sig hemmavid under en tid.

”Det är fortsatt familjens önskan att prinsen får nödvändigt lugn och ro för att kunna återhämta sig helt”, skriver hovet.

Samtidigt riktar sig det danska prinsparet särskilt till personalen inom sjukvården.

”Prins Joachim och prinsessan Marie skulle vilja ta tillfället i akt och tacka den involverade sjukhuspersonalen för ett professionellt förlopp”, skriver hovet.

Prins Joachim och prinsessan Marie av Danmark på väg in till slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm inför vigseln mellan prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill den 8 juni 2013. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Dela gärna vidare för att önska prins Joachim ett snabbt tillfrisknande!