Foto: TT

Hovets nya besked: Så mår drottning Margrethe – efter plötsliga insjuknandet

Först meddelade det danska hovet inget om drottningens symptom på corona.
Men nu kommer en uppdatering om Margrethes hälsa.

Efter en hektisk tid har Danmarks drottning Margrethe tyvärr drabbats av corona – för andra gången.

Det meddelade det danska kungahuset på onsdagseftermiddagen. Till följd av detta har även den 82-åriga drottningen, som i år firar 50 år på tronen, tvingats ställa in sina kommande åtaganden.

LÄS MER: Hovets besked: Drottning Margrethe har insjuknat – ställer in omedelbart

Inledningsvis rapporterades det dock ingenting om drottningens symtom, när hon nu vistas på Fredensborgs slott på norra Själland.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/TT

Drottning Margrethe fick corona igen

Men nu har det danska hovet kommenterat det hela, och det visar sig att drottning Margrethe ”har helt normala symtom”, enligt Se og hør. Det var på tisdagskvällen som drottning Margrethe testades positivt för sjukdomen som satte igång en hel pandemi över världen i början av 2020.

Nu har hon tvingats skjuta upp sina åtaganden – bland annat en stor galamiddag på Christiansborgs slott.

LÄS MER: Svenska hovets hälsobesked om kungaparet – efter drottning Margrethes plötsliga insjuknande

Symtomen var milda

Första gången drottningen drabbades av coronaviruset var i februari i år. Vid det tillfället framgick det av pressmeddelandet att drottningen visade lindriga symtom på covid-19.

Sjukdomen har drabbat drottningen den här gången bara dagar efter det att hon deltog i drottning Elizabeths begravning i London i måndags.

Margrethes fina relation till drottning Elizabeth

Margrethe och Elizabeth var goda vänner i många år. I en öppenhjärtig intervju med brittiska tv-kanalen ITV som gjordes inför firandet av Elizabeths 70-årsjubileum på tronen berättade den danska monarken om sina starka intryck av henne.

– Det gjorde ett stort intryck på mig att hon dedikerade hela sitt liv till sin roll. Jag förstod vad det innebar, att det är för livet och att det är hela meningen även med mitt liv, sade drottning Margrethe i intervjun där hon också avslöjade att de kallade varandra vid sina smeknamn, ”Daisy” och ”Lilibet”.

Vid sina besök i London brukade Margrethe ofta äta frukost med Elizabeth.

– Jag är inte så bra på att prata telefon överlag så det har inte blivit så mycket av det, men när vi träffas har vi en väldigt fin kontakt direkt. Vi talar om våra familjer, hur det går i den enas land och den andras land och vad barnen gör. 

Danmarks drottning Margrethe. Foto: Johannes Jansson/Wikimedia commons

Vi önskar drottning Margrethe god bättring!

Dela dina tankar i kommentarsfältet under artikeln på Facebook!