Foto: TT/Instagram

Hovets nya glädjebesked på prinsessan Madeleines födelsedag – då återvänder familjen till Sverige

Vilken sommarlycka!
Nu ser det äntligen ut som om prinsessan Madeleine och familjen kan komma till Sverige igen.
På prinsessans födelsedag ger hovet ett nytt glädjebesked.

På torsdagen fyller prinsessan Madeleine 39 år. Madeleine Thérèse Amelie Josephine föddes 10 juni 1982 på Drottningholms slott. Hon är yngst i syskonskaran om tre och är numer nummer åtta i den svenska tronföljden.

Juni månads första veckor är av dubbel lycka för prinsessan. I tisdags – den 8 juni – firade hon nämligen bröllopsdag tillsammans med maken Chris O’Neill. Vigseln ägde rum i Slottskyrkan i Stockholm 2013 och direktsändes i SVT.

STOCKHOLM 20130608 Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill tar emot folkets jubel på Slottsbacken efter bröllopet i Slottskyrkan i Stockholm på lördagseftermiddagen den 8 juni 2013. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Två år efter bröllopet valde Madeleine och Chris att medverka i ”Skavlan” och då berättade prinsessan om kärleken till sin make.

– Absolut humorn, charmen, utseendet. Chris är en mycket omtänksam människa, generös och en riktig gentleman, sade Madeleine i Skavlan där hon också förklarade att han förändrat henne.

– Ja absolut, han får mig att känna mig väldigt trygg. Jag tycker att vi är ett bra team. Vi tycker om samma saker och då är det lätt.

Paret har tre barn – prinsessan Leonore, 7 år och född i New York, prins Nicolas, 5, född på Danderyds sjukhus samt 3-åriga lillasyster prinsessan Adrienne som också hon föddes på Danderyd. I samband med nationaldagen nyligen ville de alla önska en fin 6 juni med den här bilden som mamma Madeleine tog.

Ett av Madeleines hjärteprojekt tillsammans med drottning Silvia är Childhood foundation, som arbetar för att värna barns rätt till en trygg uppväxt. Prinsessan är medlem i Childhoods svenska styrelse sedan 2016 och även hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse.

Nya glädjebeskedet i sommar – då återvänder Madeleine till Sverige

Familjen bor sedan några år tillbaka i Florida, och coronapandemin har så klart gjort att de inte kunnat resa hem till Sverige eller ut i världen på samma sätt som tidigare.

Men nu – i takt med att fler vaccineras och världen sakta men säkert öppnas upp – kommer hovet med ett nytt, glädjande besked!

Snart kan nämligen prinsessan Madeleine vara tillbaka hemma i Sverige igen.

”Hela familjen planerar att komma till Sverige i sommar och tillbringa tid med familjen på Solliden på Öland i juli”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett mejl till Nöjeslivet.

Det skulle i så fall vara första gången på länge. I fjol tvingades Madeleine med familj stanna i USA såväl vid nationaldagsfirandet som kring jul.

Så firar Madeleine födelsedagen

Men innan en eventuellt härlig sommarvistelse på Öland ska Madeleine alltså fira sin 39-årsdag.

”Prinsessan Madeleine firar sin födelsedag privat med sin familj”, skriver Margareta Thorgren.

STOCKHOLM 20191211 Prinsessan Madeleine anländer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott. Foto: Christine Olsson / TT

Nöjeslivet passar på att önska prinsessan en fin födelsedag! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida om du vill göra detsamma.