Kaoset fortsätter: Hovets besked om prinsessan Madeleine och barnen

Prinsessan Madeleine, 38, hennes make Chris O’Neill, 46, och deras tre barn, Leonore, 6, Nicolas, 5, och Adrienne, 2, har varit tvungna att tillbringa hela sin tid hemma i Florida, USA i nästan ett halvt år på grund av coronaviruset.

Nu kommer hovet med nya besked om familjens närmaste framtid, skriver Expressen.

Familjen flyttade från Sverige till USA för två år sedan och har etablerat sig där.

Madeleine reser ofta till hem till Sverige, men har tvingats stanna i USA på obestämd tid.

Covid-19-pandemin har verkligen drabbat delstaten Florida hårt och tusentals har förlorat sina liv som ett resultat av viruset.

Lyckligtvis har Madeleine och hennes familj inte smittats av viruset, men nu kommer beskedet som ytterligare påverkar deras liv.

Trista nyheter – 276 döda på en dag

Florida är en av de hårdast drabbade staterna i USA, med över en halv miljon fall av coronaviruset – USA: s näst högsta antal.

På tisdagen slogs ett mycket dystert rekord när hälsomyndigheterna i Florida kunde rapportera 276 dödsfall på en dag. Den sydliga staten har haft många dödsfall – så många som 9 000 människor har förlorat livet på grund av covid-19.

Eftersom så många fortfarande är smittade med viruset samt myndigheternas regler kommer det inte att bli någon vanlig skolgång för Madeleines och Chris äldsta dotter – Leonore.

Hon var ursprungligen tänkt att börja skolan för första gången på några veckor, men det sätter pandemin stopp för.

Gör ändringar för mer säkerhet

Leonore, som fyllde sex år i februari tidigare i år, börjar första klass på en skola i Florida i höst.

Men nu rapporterar hovets informationschef, Margareta Thorgren, att all undervisning kommer att äga rum i hemmet, skriver Expressen.

Foto fv: Jonas Ekströmer / SCANPIX og AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY AND TT News Agency / Henrik MONTGOMERY

– Prinsessan Leonore kommer att börja skolan i Florida, familjen bor där och har etablerat sig. De har inga tankar på någon förändring. Just nu är det särskilda omständigheter med corona, men alla barnen går i skola och förskola där, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Hela familjen kommer att försöka stanna kvar i sitt hem i Florida ytterligare för att minska risken för infektion så mycket som möjligt.

Nu hoppas vi att det snart kommer att bli en bättre situation för alla människor både i Florida, här hemma och i resten av världen, lämna gärna ett ❤️ i kommentarsfältet.

Exit mobile version