Kronprinsessan Mette-Marit jublar och vill gärna berätta detta

Den norska kronprinsessan Mette-Marit har många hjärtefrågor som hon arbetar hårt och visar stort engagemang för. I fredagens sändning av tv-programmet ”Lindmo” på NRK berättade hon bland annat om de människor hon möter som har drabbats av HIV eller lider av psykiska sjukdomar. Mette-Marit sa att hon upplever det som att de flesta öppnar upp sig och pratar fint när de möter kronprinsessan.

Hon avslöjade också att hon inte är rädd för tuffa samtal, och att det är något som hennes familj inte alltid är lika nöjda med.

Men även om den norska kronprinsessan ofta står i rampljuset, var besöket hos Lindmo första gången som hon deltog i en talkshow. Och debuten hyllades av många!

Häromdagen publicerade Mette-Marit en bild där hon är väldigt glad över vad hon nu kan berätta för allmänheten – bläddra vidare för att läsa mer.

Publicerade bild från talkshowdebuten

Det var i söndags som Mette-Marit publicerade en bild med en jublande glad nyhet. Men vad som först ska sägas, är att hon några dagar tidigare hade publicerat en bild i samband med sin talkshowdebut. Bilden föreställde, inte helt överraskande, den norska kronprinsessan och programledaren Anne Lindmo.

”I kväll debuterar jag i talkshow hos självaste Anne Lindmo. Detta med anledning av att jag bidrar till årets tv-aktion där intäkterna går till Kirkens Bymisjon. På söndag behöver vi flera volontärer som kan stå med insamlingsbössor. Anmäl dig gärna på blimed.no ❤. Och inte minst, tusen tack till alla som redan bidrar”, skrev Mette-Marit till bilden som du kan se här under.

Mette-Marit var klädd i rött, medan Lindmo bar helblått. Bilden har i skrivande stund fått nästan 23 000 gillamarkeringar – det var många som uppskattade att se kronprinsessan i en sådan intervjusituation. Extra glädjande var det kanske att hon var en del av den fullspäckade fredagsaftonen i tv-tablån!

https://www.instagram.com/p/BpIFjxzhcAS/?taken-by=crownprincessmm

”Med god hjälp från vänner och familj”

Strax efter att Mette-Marit hade hälsat på i stugorna via tv-skärmen, deltog hon i en mycket viktig händelse – och det är detta hon nu använder sociala medier till att visa upp. I söndags hölls nämligen en insamlingsaktion för Kirkens Bymisjon, något som självaste kronprinsessan ville vara en del av.

Medan volontärer runt om i hela Norge gick från dörr till dörr för att samla in pengar, gjorde Mette-Marit det hon kunde för att bidra.

https://www.instagram.com/p/BpM1FAKha50/?taken-by=crownprincessmm

”Vi fick in över 11 000 ,- till Kirkens Bymisjon med god hjälp från familj, vänner & ??? och alla som kom och köpte våfflor och fika ❤ Ett speciellt tack till Ludvig 8 år som tog emot pengarna!”, skriver Mette-Marit till bilden ovan.

Detta är självklart något som folket sätter högt värde i, vilket märks både via kommentarer och gillamarkeringar. En stor del av Mette-Marits 169 000 följare uppskattade engagemanget, och att glädjebeskedet om hur mycket som samlades in delades på Instagram.

Prinsessan Ingrid Alexandra sålde våfflor

Kronprinsessan var inte den enda från kungafamiljen som drog sitt strå till stacken för att hjälpa till med insamlingen. Även kronprinsparets dotter, 14-åriga prinsessan Ingrid Alexandra, deltog under helgen. Hon ställde upp och sålde våfflor.

”Här i Asker är vi i full gång med våffelförsäljningen till förmån får årets tv-aktion där intäkterna går till Kirkens Bymisjon”, skrev Mette-Marit till denna bilden av en leende, ung prinsessa:

https://www.instagram.com/p/BpMgVCHhjSt/?taken-by=crownprincessmm

Foto utvald bild: Instagram / Sølve Sundsbø, Det kongelige hoff

Jag tycker det är helt underbart när representanter från våra kungahus lägger tid och energi på sådana här saker. Det betyder så mycket!

Nu förtjänar de att vi applåderar deras insats – tryck på dela-knappen du också!