Kronprinsessan Victorias viktiga uppmaning på Nationaldagen – inför alla: ”Tas lätt för givet”

Traditionsenligt håller vår älskade Kronprinsessan Victoria tal på Nationaldagen.

Ett tal som bara bekräftar hur fantastiskt bra förebild Victoria faktiskt är.

– Vårt samhälle bygger på en människosyn som ger alla människor lika värde och samma förutsättningar att använda sina rättigheter. Allt det här tas lätt för givet, säger Kronprinsessan Victoria i sitt tal i Hagaparken, enligt Expressen.

Vår underbara svenska kungafamilj visar gång på gång vilka fantastiska förebilder de är.

Nyligen har Kronprinsessan Victoria rest land och rike för att upptäcka vår fantastiska natur i landet men mest av allt möta människorna som bor där.

Under Nationaldagen firade hon dagen till ära i Hagaparken där hon enligt tradition också höll ett tal.

Kronprinsessan Victoria höll tal tidigare i dag i Hagaparken. Foto:Jessica Gow/TT

Ett tal där hon ville lyfta fram de svenska värderingarna och om sin resa genom land och rike.

– Det har varit en helt magisk upplevelse. Under de här två åren har jag fått se så många sidor av Sveriges natur. Jag har vandrat på pilgrimsleder, i gammelskogar, strandängar och städer. Jag har skidat över fjäll och älvar, paddlat, cyklat och ridit, sa kronprinsessan enligt Expressen.

Kronprinsessans tack till miljökämparna

Men mest av allt ville hon skicka ett tack till alla som kämpar för miljön.

Kronprinsessan Victoria ville lyfta fram kampen för miljön och vikten av jämlikhet. Foto: Jonatan Palm, Kungl. Hovstaterna / Photo: Jonatan Palm, Royal Court, Sweden

– Alla ni som engagerar er för att värna och vårda vår natur, så att fler kan ta del av det Sverige som ofta har runt knuten, ni gör ett överdådigt arbete och förtjänar ett varmt tack. Tack, sa hon och fortsatte:

– Vårt samhälle bygger på en människosyn som ger alla människor lika värde och samma förutsättningar att använda sina rättigheter. Allt det här tas lätt för givet. Men det räcker att vi tittar på nyhetsflödet för att påminnas om de platser där modiga människor riskerar livet för samma rättigheter, sa kronprinsessan.

Underbara Victoria! Du lyfter fram det allra bästa med Sverige! Nu hyllar vi Sverige och Victoria genom att göra ett hjärta!